Gäster med gester

Sedan i torsdags är huset fullt av italienare och det är en mycket omtumlande upplevelse att fira jul ihop på detta annorlunda sätt.

Plötsligt kom jag att tänka på det gamla TV programmet "Gäster med gester"…precis så är det här just nu. Engelskan funkar till viss del på vissa av gästerna med alla förstår inte engelska utan då blir det till att ta till den lilla italienska man behärskar =en hög med ord som man på något sätt försöker binda ihop till något begripigt.

När detta inte funkar så är det ju tur att man har kroppen och då är just gester det som funkar bäst. Det är som att fira jul genom charader….det viftas och pekas och man tar till en del rekvisita för att få fram vad man vill ha sagt. Italienare har ju detta med det rika kroppspråket inbyggt men vi svenskar är ju inte lika duktig på detta. Men vi lär oss och nu går det riktigt bra! Dessutom är det jätte kul…och ibland bär det iväg riktigt åt fel håll i våra tolkningar…..men det bjuder vi på både från den svenska och den italienska sidan.

Det har ju varit en kall julhelg så vi har mest varit inomhus förutom då gästerna har varit iväg och spelat på olika julevenemang. Men idag ser det ju ut att bli bättre temperatur utomhus så i eftermiddag bär det iväg ut i pulkabacken……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.