Rally på egen hand!

I helgen är det rally i Vännäs….himla kul när det sker men det har även sina baksidor!

Tänker på alla dessa som kommer hit som åskådare och tycks tro att även de behärskar tekniken att köra rally! Var ut med bilen en sväng nu mitt på dagen för att göra mina lördagsärenden och möts av bilister som kör som galningar.

Jag fattar att man vill ut och kolla på rallyt i skogarna runt omkring Vännäs (jag har också gjort det en gång i tiden) men måste man på transportsträckorna mellan dessa fartsträckor köra som om man sjäv deltog på rallyt?

Dessa blir ju en livsfara för alla som råkar befinna sig ute på vägen. Att mötas av en bilist som kommer med "fullt ställ" i en innerkurva är inte kul!

Såg till och med en bil som mitt i centrum i Vännäs lyckats köra rakt upp i vår rondelll och parkera! Himla onödigt….nu vet jag i och för sig inte om denna bilist var ute på " en egen rallytur" eller om det var en ren olycka av annat slag!

Ta det lugnt där ute i trafiken….bättre att låta de som behärskar rally göra det på avsedda fartsträckor under ordnade former…låt transportsträckorna vara just transportsträckor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.