Logistik i all ära!

Igår var en mycket spännande dag sett ur ett logistikperpektiv!

Upp kl.04.30 och iväg till Umeå City Airport. Funkade bra blev incheckad på flyget Umeå – Stockholm 6.35 och även på flyget Stockholm – Amsterdam 9.05. Men efter lite förseningar från Umeå kom jag med andan i halsen till Stockholm och skulle byta plan och får då reda på att flyget till Amsterdam kl.9.05 var inställt.

Jaha, begav mig till SAS för att kolla möjlig ombokning = 150 personer i kön före mig. Efter drygt 4 timmar blev det så min tur att komma fram till SAS-luckan. Och då säger kvinnan i luckan att: -Oj då, du har blivit ombokad till planet som lyfter om 5 minuter och det kommer jag ju inte att hinna med (nej just det jag hade ju stått i kön i drygt fyra timmar och väntat på min tur….synd att det inte fanns en sms tjänst där jag fått besked om att jag var ombokad).

Inte mycket att göra åt och hon bokade om mig igen och jag skulle få komma med på planet kl.15.00. Så glad i hågen klev jag iväg mit gaten i god tid före avgång. Men när jag kommer dit och det börjar närma sig avgång får jag reda på att piloten som skulle flyga oss till Amsterdam var på väg från Malmö och var sen pga. snöovädret i södra Sverige. Så avgångstiden blev framflyttat. Efter en halvtimme kom piloten själv till gaten och tog mikrofonen och meddelade att det hade upptäckt att det var ett hål i planet och att de var tvungna att tillkalla tekniker. Teknikerna lät sedan meddela att de vågade inte flyga på planet så det skulle bli ettt flygplansbyte och ett byte av gate.

Så till slut kl.17.30 hade de lyckats hitta ett plan och lastat om allt bagage så vi kunde bege oss. Kom fram till hotellet i Utrecht kl.21.00 istället för som planerat kl.12.00.

Härligt att allt funkade till slut….det som förvånar mig är hur en del människor kan bli så arga på personalen då tekniken och vädret ställer till det. Men varför? Vill man verkligen åka med ett plan som har ett hål i karossen eller i ett väder som riskerar resenärerenas säkerhet. Personalen gör ju bara sitt jobb och ser till vår säkerhet och förseningar kan man faktiskt inte alltid komma ifrån.

Dessutom har man ju möjlighet att få lära känna en massa nya människor medans man väntar om man bara vågar ta kontkat och prata med folk runt omkring sig och den chansen hade man ju helt missat om allt gick enligt planerna alltid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.