Flytta flytt flytta!

Har tillbringat två dagar som spion på emigrationsmässan i Houten utanför Utrecht i Holland.

Tänk att 10 000 personer betalar 150 kronor vardera för att besöka en emigrationsmässa och få information om kommuner, regioner, län och länder som vill ha inflyttning!

Tänk om vi i Sverige skulle ordna en emigrationsmässa och bjuda in en massa utställare att komma och visa upp sig och målet var att vi skulle få vår befolkning att flytta från Sverige!

Det har varit mycket intressant att under två dagar vandra runt och prata med alla utställare för att ta reda på hur de arbetar och hur det lagt upp sin marknadsföring för ökad inflyttning!

Jag har också haft möjlighet att prata med många "holländare" för att höra lite om vad de söker, varför de vill flytta och hur deras planer ser ut! Det är en mycket spännande erfarenhet att få träffa människor som man kan tycka har det mycket bra där de nu bor men som inget annat önskar än att få flytta från sitt hemland och bosätta sig i Sverige istället.

Kommer nu hem med v’äskan full av material och en massa användbara kontakter som kommer att vara mycket användbara i det fortsatta arbetet med uppbyggnaden av Inflyttarservice verksamhet i Vännäs!

2 kommentarer

  1. Anders

    Hej!
    I torsdags träffade jag en god vän från Simrishamn som var på väg till samma utflyttarmässa som du nyligen varit på. Han deltog på uppdrag av region Skåne och hans syfte var att locka äppelodlare att flytta. Med sig hadde han även exempel på äppelgårdar som är till salu samt ett förmans jobb på en nystartad odling. Vad kunde vi/du ta med oss och erbjuda nästa år? Det borde väl finnas något som kan locka hit frihetslängtande Holländska entreprenörer med.

  2. Victoria Kreuger

    Svar till Anders (2011-02-13 19:32)
    Var förbi i Skånemontern och det var mycket äpplen där! Vi har ju massor som vi skulle kunna erbjuda flyttsugna holländare….har pratat med många flyttvilliga dessa dagar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.