StorRÖJ

Nu har vi startat…..den stora RÖJningsprocessen i min mammas gamla hus.

Idag har jag och "mannen i mitt liv" tillbringat dagen med att göra den första okulärbesiktningen i källaren. Oj oj oj…..hur mycket kan det rymmas i en källare?

Helt otroligt att man kan spara så mycket onödiga saker….
Men det är ju så att mor och far haft plats att stoppa undan både det ena och det andra!

Själv har man ju inte obegränsat med utrymme! Jag gillar inte att spara på sådant som "man kanske kommer att behöva" eller som "någon annan kanske kommer att behöva" om typ 20 år. Jag vill ha ordning och reda och inte samla som en ekorre!

I vår djupdykning i källaren i mammas hus kan man verkligen hitta allt möjligt. Vissa saker vet man inte ens vad det är. Varför sparar man på trasiga hinkar? Eller små korta elkablar?

Pratade med mamma nu ikväll och hon sa att hon brukade sortera upp och ställa i olika högar för att köra bort det som inte behövs längre. Men min pappa var en sann samlare. När mamma bad honom köra bort det utsorterade skräpet så sa han: -Ja visst, det fixar jag! Och sen försvann han ner i källaren och sa att han skulle lägga i lite mer saker i skräplådorna. Vilket han inte gjorde utan istället hittade han något litet utrymme där han stuvade undan det som mamma hade plockat ihop och sen sa han till mamma att han hade kört bort det!
Var väl hans sätt att se på recykling….man flyttar skräpet från en plats till en annan!

Ja, ni fattar….det var inte något som kom iväg till sopstationen i alla fall….men varje liten grej fick ett nytt litet kryp-in!

Så här i början av superRÖJet handlar det om att i första hand sortera plast, metall, elektronik, färg osv. När sen snön töat bort så att vi kan få upp källardörren så är det ju lättare att snabbt lasta och komma iväg med allt!

Men det stora problemet då kommer ju att vara att vi inte har någon kula på våra bilar….så det blir ju ett komplicerat äventyr att få iväg allt på rätt ställe! Men det lär väl lösa sig det med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.