Det enkla är underskattat

Ikväll var det grillfest med flyktingar och vänfamiljer tillsammans med Vännäs Mot Rasism. Ett knykalas där var och en tog med sig sin mat och dryck.

Vädret var på topp och de ljumma sommarvindarna svalkade. Man kunde till och med sitta i skuggan utan att frysa (inte många sommarkvällar det brukar funka).

En tanke som slog mig ….Varför gör man inte detta oftare?
Bara säger till ett gäng att vi träffas på en viss plats en viss tid och äter och umgås tillsammans. Det enkla är underskattat i dagens samhälle.
Vi har våra kalendrar fullbokade med möten och en massa måsten. Vi hinner inte umgås längre. Om vi ska träffa våra vänner så blir det endra i samband med något kalas eller så ska man bjuda och det ska bokas i god tid före för att det ska rymmas i kalendrarna för alla inblandade. Dessutom så innebär det att man ska städa huset och det ska arrangeras med tre-rätters middag och en massa kringgrejer som egentligen inte alls behövs för att man ska få en trevlig stund tillsammans!

Vi har helt slutat upp att göra spontangrejer….vilket är tråkigt!

Man borde helt enkelt bara säga till sina vänner att vi ses på ett visst ställe vid ett visst tillfälle och var och en tar med sig sin mat och dryck! Hur enkelt som helst egentligen!
Dessutom behöver ju inte en person stå och fixa med allt….

Fram för mer spontana stunder!

2 kommentarer

  1. Pia

    När våra små var små så gjorde vi ju detta ofta. Varje vecka ibland flera gånger i veckan. Tänk vilka roliga middagar vi haft med kylskåpsrensningar! Havregrynsgröt, korv o potatis o en massa annat. De var bara att välja. Först till bordet högg de rester han/hon tyckte var godast. Alla picknickar… Alla våra spontana infall. Vart tog allt sådant vägen? Växte bort med att barnen blev äldre? Nu återinför vi det enkla, spontana och härliga livet igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.