Ljushuvud

Av , , Bli först att kommentera 1

 Nog för att det är luciavecka men ändå…

I morse stannade jag för att tanka bilen och bredvid mig stod en man och tankade sin bil. Först tänkte jag att det var en lustig frisyr denna man hade. Men när jag lite i smyg kollade närmare så såg jag att han hade en pannlampa på huvudet och att hans hår stod rakt ut pga av de band som höll pannlampan på plats.

Han hade dock inte tänt lampan medans han tankade. När han var klar hoppade han in i sin bil för att köra iväg. Och då tände han sin pannlampa,  körde ut från macken och vidare ut på vägarna.

Hmmm….jag vet inte men….hade hans belysning på instrumenteringen gått sönder? 
…eller var han på väg på ett något annorlunda luciafirande? Ja inte vet jag….men det såg rätt lustigt ut. Hoppas att han inte bländade sina medtrafikanter på sin färd!

Glöggmys!

Av , , Bli först att kommentera 3

 I helgen har man faktiskt börjat få lite julstämning! Inte minst på grund av att det är vitt och vackert utanför fönstren (även om det kom lite väl mycket snö på en gång).

Igår kväll var det glöggkväll hos goda vänner! Mysigt och lättsamt! Varje par tog med en flaska glögg och ett tilltugg….En mycket bra idé vilket innebar att de som stod som inbjudare inte behövde stå hela dagen och förbereda och fixa. Dessutom så fick man ju möjlighet att få annat tilltugg till glöggen än den man är van vid!

Dessutom har vi haft äldsta dottern med pojkvän hos oss hela helgen…det är lycka!
Har hunnit umgås, prata, skratta och äta.

Det har varit en bra decemberhelg utan en massa måsten. Trots att det inte var en massa måsten har vi hunnit väldigt mycket. Och det kanske är just det som är själva grejen…att om man inte föresätter sig att hinna så mycket så flyter allt på lättare och en massa blir gjort!

Nu är det bara 13 dagar till julafton…och inte en julklapp är fixad ännu…men jag känner mig helt lugn….det löser sig!

 

Efterlängtad middag

Av , , Bli först att kommentera 3

Ikväll blir det något av en hederstund…..

Första middagen med äldsta dottern sedan hon kommit hem från en 3 månaders excil i Italien. Hon kom förvisso hem för 11 dagar sedan. Men hon har liksom inte haft tid med oss riktigt, Pojkvän, kompisar och jobb har gått före…Helt naturligt!

Men nu ikväll  får vi rå om henne på riktigt en stund..undrar just hur länge…..men jag hopppas att vi får en helkväll….men troligen inte….men hur som helst är vi lyckliga för den stund vi får… = LYCKA!!!!

 

Känns lite juligare

Av , , Bli först att kommentera 4

Men lite vitt på marken så känns det genast mer juligt!

Men om sanningen ska fram så har jag ändå inte något riktig julstämning ännu.
Kanske beror det på att jag vet att vi inte kommer att fira jul hemma utan med våra vänner i Italien. Så för mig är det inte ett måste att julbaka, julstäda och göra julgodis i år. Känns lite konstigt men samtidigt så himla skönt!

Men lite julklappar måste jag ju fixa i alla fall…undrar bara vad?!
Men än är det ju ett par veckor kvar, så jag kanske hinner hitta de
rätta klapparna trots allt!

Mys-ljus

Av , , Bli först att kommentera 3

Imorse ringde väckaren kl.03.13!
Det var tydligen jag som skulle väcka den beryktade tuppen idag! Nej, om sanningen ska fram skulle jag med ett flyg som skulle ta mig till Riga kl.06.00. Men min blivande arbetsgivare Via Travel ska jag dels lära mig mer om Riga men även lära mig mer om Via Travel och lära känna mina mina blivande arbetskompisar!

Normalt när man är ute och kör bil typ kl.4.15 på morgonen så är allt tyst mörkt och öde. Men imorse var det lite annorlunda. Varför då?

Jo, i december lyser det i husen på ett annat sätt än det går annan tid under året! Alla dessa 7-armade ljusstakar, ljusslingor och julstjärnor guidade mig på en om än snöfri färd mot flygplatsen. På något konstigt sätt så kändes det som om jag trots allt inte var ensam som var vaken denna tid på dygnet!

Fram för mer ljus i juletid!

Bytt bytt

Av , , Bli först att kommentera 2

Från ett jobb till det andra!

Jobbade till kl.17.00 på VK idag och sen blir det jobb med den nya arbetsgivaren från kl.17.30 ikväll till kl.23.55 på söndag kväll för att sedan vara pigg och utvilad på Vk igen kl.8.00 på måndag morgon.

Härligt…Livet leker!

Omöjlig hemsida

Av , , 2 kommentarer 2

Skulle bara tvärt gå in på Telias hemsida och göra en överlåtelse av ett mobilabonnemang. Det är väl snabbt fixat tänkte ja….Men inte då!

På Telias ingångssida står det att man numera lätt kan göra en överlåtelse via webben. Men när jag sedan ska göra det så är det helt omöjligt att komma rätt på deras sida. Hur man än gör så kommer man inte vidare….allt går bara runt hela tiden!

På flera ställen står det att man bara ska fylla i en blankett och skriva ut denna och skicka in den. Men det är omöjligt att få upp denna blankett. Hur man än klickar och grejar så kommer man bara till den där nedrans frågerutan med den där tanten på…

Man säger att det ska vara lätt och smidigt att lösa allt via nätet…men man undrar ju var användarvänligheten finns?

Dessutom var jag inne på denna sida igår för att kolla upp möjligheten att hitta en lösnng på bredband, TV och samtidigt bli av med den fasta telefonin. Detta ska ju vara möjligt enligt Telia trots att vi har bredband via ADSL…Men samma elände hände igår! Det är ju en fullkomlig djungel av alternativ och helt omöjligt att förstå hur man ska göra.

Tror att jag måste bjuda hem en anställd från Telia för att få ordning på allt…eller ska jag kanske göra ett låååångbesök på en Telia butik…hmmm…tål att tänka på…hur svårt ska det va?!