Ny typ av viltstaket

I början av december var det snö som stod högst upp på mångas önskelista!
Man kan säga att dessa personer verkligen har blivit hörsammade!

Själv undrar jag om jag är född på rätt plats i världen…jag gillar inte snön det allra minsta! Skulle nog klara mig helt utan snö….borde nog bosätta mig någon annanstans…på en snöfri ort om jag tänker efter!

I och för sig så bir det ju ljus och fint och en särskild julstämning med snö, men jag vill inte ha dessa mängder som vräkt ner nu. Så där en 20 max 50 cm går väl an då blir det ljusare ute och barnen har möjlighet att leka av sig utomhus.
Men de mängder som kommit de senaste dagarna är verkligen inte kul alls!

Idag när jag åkte hem från jobbet var det som att köra i en rodelbana. Förutom helt enorma plogkanter så hängde träden kors och tvärs över vallarna.

Tycker lite synd om de som kör plogbilarna, de kan ju inte ens se plogkäpparna. 
En positiv effekt är väl att det blir ett naturligt viltstängsel utmed de mindre vägarna på landsbygden. Men å andra sidan så är det ju inte heller så lätt för en älg som kommit sig in på vägbanan att komma sig bort från vägen igen.

Snön skapar ju i och för sig en massa arbetstillfällen och det får vi väl se som en positiv effekt så här i rådande lågkonjunktur. Alla som har en traktor har fullt upp dygnet runt…det snöar pengar från himlen!

Att planera sina kvällar under sommarhalvåret är betydligt lättare än på vintern. Även om man som vi har stora gräsmattor och två fastigheter att sköta så vet man ju i alla fall att om man klippt gräset så kan man vila från det ett par dagar.

När det gäller snöskottningen så tar det ju aldrig slut. Då man precis skottat klart så kommer plogbilen och täpper igen infarten. Och när man fått bort det så får man börja om från början igen. För under de timmar de tagit från det att man började skotta i ena hörnet tills man blivit klar i andra hörnet så har det vräkt ner så mycket att när man kommit till slutet är det dags att börja om igen!

Men nu vill i alla fall jag ha vår med takdropp och blomsterknoppar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.