Hade tur trots allt!

 I eftermiddags skulle jag på ett möte mitt i Umeå. Parkerade min bil och betalade.

När jag efter mötet skulle gå till bilen hade jag 4 minuter till godo innan parkeringen gick ut. Lungt tänkte jag ….jag hinner det var ju trots allt bara typ 100 meter till bilen. 

Men just som jag kommer ut ur porten så kommer en gammal dam och halkar till och ramlar mitt framför mig! Vad gör man..?…Jo naturligtvis stannar man ju och hjälper den gamla damen upp på fötterna och ser till att allt gått bra. Vilket det som tur var hade gjort. Jag hjälpte henne att samla ihop det som fallit ur påsarna och sa till henne att gå försiktigt den sisa biten hem.
Hon hade bara 50 meter kvar att gå så hon!

När jag tittar upp bort mot min bil som stod 100 m bort fick jag se parkeringsvakten med sin "bötes-dosa" i högsta hugg…
Men ett par språng hade jag tagit mig över vägen och bort till bilen samtidigt som jag sneglade på klockan för att upptäcka att min parkeringstid gått ut för 3 minuter sedan!

– Hallå, hojtade jag. Har du hunnit skriva ut böter?

– Yes, svarade mannen och knappade på sin lilla bötes-dosa.

-Men…..åhhhh, kved jag. Jag hade ju hunnit om jag inte stannat för att hjälpa den gamla damen som ramlade. Men innert inne visste jag ju att jag inte skulle ha lämnat den gamla damen liggande på trottoaren om jag hade fått syn på parkeringsvaktens knappande! Männskilghet går före pengar…även om det just då kändes lite surt att få böter för att man var 3 minuter sen pga att man varit medmänsklig.

Mannen med dosan tittade upp och jag fick en föreläsning om att i just deras pakeringsvaktsbolag var det endast tillåtet att vara 1 minut sen. (vissa andra bolag hade visst 6 minuters marginal berättade han också).

Men sen sa han…

– Så nu vet du det och tänk på det till en annan gång, det blir inga böter för dig idag!

Tänk…kanske var det min medmänsklighet till den gamla damen som smittat av sigt så att parkeringsmannen visade lite medmänsklighet för mig också!

TACK för det…..Hoppas nu bara att den gamla damen kom hem ordenligt!
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.