Tiden går så snabbt!

Idag har vi firat äldsta dottern som fyller 20 år!

Fatta….20 år! Hur gick det till?
Jag minns när jag fyllde 20 år, tycker att det inte var så länge sedan. När jag var 20 år köpte vi huset vi fortfarande bor i! Men jag minns att jag tyckte att jag var ju stor och vuxen då! Men köpa hus som 20 åring var det då så smart?
Inget jag skulle råda min dotter att göra kanske! Men å andra sidan var det andra tider då! Låter verkligen knäppt att säga så, men det är sant! Det var annorlunda tider då. ”På den tiden” var det inga problem för unga att hitta jobb och försörjning. Inte som läget är för dagens ungdomar!

Dessutom så hade man inte samma drömmar och möjligheter som dagens ungdomar har. Då tänkte man annorlunda, utbildning på universitetet var det inte många som satsade på, inte heller detta med att ”tokjobba” spara och resa upp pengarna som dagens unga gör.

Det är väl det vi 60-talister kommer att göra i framtiden! Tokjobba, spara och resa upp pengarna! Det ser man inte minst på utbudet av resmål och äventyr som hela tiden växer. Tåg och båtluffning är numera något som ”vi äldre” kommer att ägna oss åt. Tiderna har liksom vänts upp och ner….men tänkt så mycket jag har ”o-gjort”!

Men när jag tänker tillbaka till den 28 maj 1992, så minns jag att jag tänkte, vilket litet mirakel jag håller i min famn! Vad ska det bli av denna lilla varelse? Och nu sitter jag här med en helt fanastisk 20 åring och kan tillsammans med henne diskutera livets mening och framtida utmaningar! Stanna upp och njut och tacka för 20 härliga år och se fram mot ytterligare 20 år! Undrar just vad jag gör om 20 år….? Skit då är jag pensionär!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.