Sommar och vintertid på arbetet

Grattis till alla som haft ledigt i veckan!
Tror att det har varit sommarens bästa väder denna vecka. Det verkar ju faktiskt som om augusti har blivit en bättre sommarmånad rent vädermässigt än både juni och juli.

Så himla typiskt att det blev fint väder då man jobbar tycker nog alla vi som gjort bort vår semester! Förra veckan hade vi sommartid på jobbet 8-16.
Denna vecka är vi tillbaka på full fart och desstutom är det ordinarie arbetstider som gäller = 8-17. Tänk att en timme länge/dag kan kännas så mycket.

Det optimala vore ju att man på alla arbetsplatser kunde ha arbetstider som följde omställningen mellan sommar och vintertid. Alltså att när man ställer om klockan från vinter till sommartid så ändrades arbetstiderna också?!?! Vilken grej! Då skulle man kunna nyttja sommarens ljusa kvällar och hinna en massa extra. Det gör ju faktiskt väldigt mycket att komma hem en timme tidigare. På vintern då det är mörkt och kallt spelar det ju mindre roll när man kommer hem. Det är ju inte så inbjudande att vara ute och greja i snö och kyla!

Kanske detta också skulle kunna skapa en del nya arbetstillfällen! Men det är ju klart att lönsamheten hos arbetsgivaren skulle nog minska. Men å andra sidan skulle arbetsgivaren få mer utvilade anställda som fick det lättare med livspusslet under halva delen av året i alla fall!

Äh, jag vet inte, jag bara spånar lite! Och det kan ju inte vara fel att få fantisera lite ibland också! Kanske skulle detta kunna vara ett alternativ till 6 timmars arbetsdag! Inom vissa branscher i alla fall!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.