Operationstid…kanske!

Man ska inte vara sjuk då man är sjuk?
Åtminstonde så att man inte orkar ringa och tjata.

För en och en halv månad sedan var jag på sjukhuset för en operationsplanerings undersökning. Då sa de att jag skulle få en operationstid inom 2-3 månader, men sen blev det tyst och inga besked har kommit. Idag ringde jag och sa att jag ville ha ett besked om ungefär när det skulle bli operationsdags! Tänkte att om jag inte får en tid inom närmsta månaden så skulle jag ta kontakt med arbetsgivarens vårdförsäkring och se om jag kunde få en tid via dem istället!

Känner att rent praktiskt så är det ju bättre att jag får en tid här i Umeå och slipper med otyget med att resa till och från ett annat sjukhus flera gånger. Inte så kul att resa om man är nyopererad heller! Och dessutom får man ju inga besök på lassa om man ligger och skräpar på ett sjukhus långt hemifrån.

Men hur som helst så fick jag i alla fall en tid för operation i Umeå (säkert tack vare att jag ringde och tjatade lite). Kändes som de fick leta i högarna för att hitta igen min journal så jag låg nog inte i den prioriterade gruppen av patienter än på ett tag!
Nu får jag väl bara hoppas att det inte kommer något superakutfall in så att min tid blir ombokad! Det kan ju hända och det skulle ju inte kännas så kul.

Jag är ju en planeringsmänniska som vill ha koll på min kalender!
Det är ju omöjligt att planera sitt liv, sina möten och alla måsten om man vet att man ska opereras och bli borta från jobbet en massa veckor och inte riktigt vet när detta ska ske.
Men nu kommer jag att utgå från att jag får den tid som jag är inbokad och att jag får göra bort det och förhoppningsvis vara på benen igen innan jul!

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.