Tänk till före!

Så här i juletider verkar det vara många som inte har riktigt koll på hur man shoppar och vad man egentligen har råd med! Här om dagen hörde jag ett reportage om julshopping och hur många som skuldsätter sig upp över öronen så här års!
Vad beror detta på kan man undrar? Är det allas krav på att julen ska vara på ett visst sätt och det är en jul i överflöd som gäller? En mamma som intervjuades sa att det är svårt att vara ensamstående med flera barn och en låg lön. Barnen ser och hör vad kompisarna önskar sig och ofta också får i julklapp och hon vill naturligtvis inte vara sämre. Så för att tillgodose sina barn köper hon numera alla sina julklappar på avbetalning! Och sen får hon strida och slita, jobba över och kämpa hela året för att i bäst fall hinna ikapp innan nästa årets julshopping!

Hur kan det ha blivit så kan man undra? Varför är det så att inte tanken räknas längre?
Helt galet att vi lever i en sån materialistisk värld att människor sätter hela sin ekonomi på kant för att ”göra som alla andra” = tokshoppa! Skulle önska att vi kunde bromsa upp lite och ställa oss frågan….vad är det viktigaste i livet? Troligen skulle vi värdera helt andra presenter, kanske mer umgänge med nära och kära istället för en massa prylar som kanske känns viktiga för stunden men snart blir en pryl bland alla andra!m

Här kommer ett julklappstips:
Satsa på egenhändigt tillverkade presentkort på fredagsmys istället!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.