Det går i arv!,

Verkar som om detta med julstök går i arv!
Som barn minns jag hur min kära mamma flängde runt som en tok för att göra rent överallt i huset! Det skulle minsann vara rent överallt, från minsta kökslåda till bakom alla element, tak och golvlister samt alla tavelramar!

Julstädning hette det! Men på något sätt har denna galenskap gått i arv! Jag vet att det är helt galet, vem skulle titta bakom mina element under julhelgen? Troligen ingen! Det är ju mörkt större delen av dagen i december och vem bryr sig egentligen!?!?! Men detta beteende har följt mig genom åren! Jag har flängt runt och städat i alla vrår!

Men tydligen har denna press liksom blivit nedärvd på något sätt! Jag har inte tänkt på det så mycket förrän i år då jag är sjukskriven och inte klarar av allt detta fejande!

Så I år får det bli en ”light” variant! Jag skulle tro att det blir jul i vilket fall som helst! Eller som min sedan många år avlidna ingifta moster sa när hon som kock jobbade galet mycket med alla julbord under julmånaden:
” – Jag sätter fram igen tomtar i skiten och fy fan så julligt det blir!”

Mina vänner det blir jul i vilket fall som helst…så stanna upp och tänk efter för vem julstädar jag egentligen, för mig själv, mina gäster eller för att det är en nedärvd egenskap!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.