Vad händer härnäst?

 

Nanna kommer nog aldrig bli riktigt torr bakom öronen denna sommar!

I slutet på förra veckan sa jag upp mig från mitt jobb utan att veta vad jag ska göra härnäst. Eller ja, jag vet ju vad jag ska göra härnäst; jag ska ut och resa! 

Nu räknar jag ner dagarna på min uppsägningstid av både arbete och lägenhet, sen bär det av med Nanna och Gizmo i vanen! Jag har sparat under en längre period och enligt min budgetplanering kan vi spendera över 5 månader på resande fot utan några större hinder. Och jag är så taggad!!

Sen känns det såklart lite ambivalent att överge både jobb och lägenhet för att göra gud vet vad det kommande året. Både familj och vänner tycker att jag gör rätt i att dra ett tag, även om de såklart frågar hur jag tänker inför framtiden med jobb och bostad. Som tur är så vet jag att jag alltid kan ta upp tråden och fortsätta jobba inom mitt yrke om jag skulle ändra mig. Men jag tror inte att det kommer hända. Under lång tid har jag känt att jag valt fel bana just när det kommer till mitt yrke och vad jag jobbar med. 

 

 

 

Jag är utbildad socionom och har nu jobbat inom socialt arbete ett tag. Jag hade vissa frågetecken om jag var på rätt bana redan under studietiden och tyvärr har dem aldrig riktigt försvunnit, utan de har följt med mig in i arbetslivet. Det är tryggt att veta att jag har min examen och alltid kan fortsätta arbeta inom socialt arbete, men just nu är mitt mål istället att skola om mig. Till hösten är troligast en biologikandidat på tapeten! Jag har övervägt detta sen rätt lång tid tillbaka och det var även mellan socionom och biolog som jag valde när jag skulle börja på universitetet första gången. 

Jag hoppas att alla pusselbitar kommer falla på plats under tiden och att jag kommer känna att jag gjort rätt val. Huvudsaken är att jag faktiskt kastar mig ut och testar något helt nytt, jag är säker att jag hade ångrat mig annars!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.