Välbekant & kär är varje stämma.

Detta är det land där du hör hemma. Så börjar Doroteasången. Jag har sjungit Doroteasången så många gånger att det går lite på automatik. Men på senare år har jag tänkt på vad jag sjungit om. Helmer Grundströms text är väldigt beskrivande om hur jag tycker att det är att bo i Dorotea. Den beskriver också Doroteabon. Själva luften andas frid & ro. Just nu sitter jag & lyssnar på fåglarna i ett soligt grönt landskap & dricker morgonkaffet. Snart skall jag ut i solen & jobba men då & då finner jag mig själv nynnande på Detta är det land där du hör hemma…..

Detta är det land där du hör hemma
Detta är den bygd där du ska bo
Välbekant och kär är varje stämma
Själva luften andas frid och ro

Marken där du står med dina fötter
Stigen som är nött av dina steg
Flätar i din levnad sina rötter
Binder dig vid äng och åkerteg

Fjällets tinne skimrar mot dig trofast
Dalen breder ut mot dig sin famn
Där som barn du sprungit blir du bofast
Dorotea är din hembygds namn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>