Sänggavel

Living Etc

En sänggavel kan man fixa själv relativt enkelt. Klä en MDF-skiva i lämplig storlek med skumgummi. Ev ett tunt lager vadd över det. Man kan även köpa ett sängtäcke från ex IKEA och klä skivan med det (ett tips från Sköna Hem). Välj ett lite kraftigare tyg, som du tycker om. Sy ett överdrag om du vill kunna tvätta. Annars går det jättebra att häfta fast tyget på baksidan. Fäst skivan på väggen eller, ännu enklare, ställ den på golvet. Kan behöva förankras om den blir mycket tung.

En stor tavla kan agera sänggavel om man sätter den lågt, som på bilden. Klä in en frigolit- eller mjuk träfiberskiva med ett fint tyg. Häng upp.

Varför ska man göra sin egen gavel? Det blir billigare än att köpa, förstås. Man kan få exakt det tyg man vill ha. Ingen annan har en exakt likadan. Och för den härliga känslan att man faktiskt har tillverkat den alldeles själv!

www.livingetc.com

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>