Trevlig helg!

Av , , 2 kommentarer 3

En inspirerande bild från IKEA. Jag hittar alldeles för sällan sovrumsbilder som inspirerar. De bilder man ser är ofta ganska lika. Det känns som att sovrummet är det rum vi lägger minst krut på. Trist, eftersom vi tillbringar en stor del av våra liv där. Även om vi ju mestadels sover. 😉 Här ett rum med karaktär. Det känns mustigt, ombonat och personligt. 

I går (i förrgår när inlägget publiceras) var jag med i VKs Hus&hem-bilaga. Jag pratade hösttrender. Om min kamera är mer samarbetsvillig imorgon, så ska jag fota av artikeln och lägga upp den här. Det verkar dessvärre inte bättre, än att jag måste köpa en ny kamera. Jag kan ju alltid fota med min iPhone tillsvidare, men det är ju Inte riktigt samma sak. Ha nu en trevlig helg alla fina! ?

Bild från IKEA Livet Hemma

2 kommentarer

ZigZag och färgerna

Av , , Bli först att kommentera 1
Jag fick den här fina bilden i min mejlbox idag. Jag har sett den förut, men jag kommer inte ihåg var. Bilden kommer från Hans K, som nu utökar sin kollektion ZigZag (släpptes tidigare i år) med kulörta färger. Den nya blåbetsade stolen och även den gröna tilltalar mig mycket. Att det finns flera färger att välja på är såklart positivt. Vi pratar ju mycket om en personlig inredning. Här finns även rött för den riktigt färgstarka. Jag gillar ändå stolen allra bäst i svart. Trist? Nej då, bara väldigt snyggt! 😉 Den fina kollektionen är formgiven av Markus Johansson. Vill ni se alla färger, så finns en kollektionsfolder här?

Pressbild från Hans K
Bli först att kommentera

Öppna hyllor och gröna växter

Av , , Bli först att kommentera 2

Jag såg den här bilden på Muutos fb-sida idag och gillade direkt. Deras Stacked hyllsystem, som man bygger som man själv vill. Gillar det! Är väldigt förtjust i öppna enkla hyllor. När löven faller från träden och det snart är allt annat än grönt ute, så mår man bra av att ha gröna växter inomhus. Bra för sinnet, luften och så är det ju så fint! Här har man blandat olika krukor. Det ger en fin dynamik till den in övrigt enkla och stilrena uttrycket. Det behöver inte vara så perfekt matchat jämt.

Bild från Muuto

Bli först att kommentera

Tips på färgsättning

Av , , Bli först att kommentera 2

Färgsättning. Ett ord som klingar vackert i mina öron. 😉 För det är ju så kul! Tycker jag. Svårt kanske andra tycker? Men det behöver det inte vara. Ni minns kanske när Ernst delade ett i äpple i två delar och sedan färgsatte ett rum efter det? I Sommartorpet för flera år sedan. Lite knasigt, tror jag att många tyckte, men det är faktiskt inte svårare än så. Tycker man om den färgkombination man ser; det kan vara ett äpple, en modebild (som jag ju ofta tipsar om) eller ett eget foto, så blir det ofta väldigt bra. Mitt foto på höstlöv är ett exempel. Jag var ute på en av dagens alla hundpromenader och fastnade för den här fina blandningen som låg på trottaren på vår gata. Tänk er ett vardagsrum exempelvis; en grå matta i den lite mörkare grå nyansen på lövet, en riktigt ljus grå soffa, ett träbord i lite varmare nyans (se lövet som ligger mot det grå), textilier i den röda nyansen, den gula och de bleka. Det svarta ser jag i en rottingfåtölj och detaljer som ex ljusstakar och svarta tunna ramar på väggen. Ett grått fårskinn i fåtöljen binder samman med soffan och mattan. Man kan även ta in den bruna träfärgen i form av detaljer, ex korgar. Kan ni se det framför er? Hinner jag imorgon, så ska jag göra ett kollage för att förtydliga ytterligare. Redan måndag igen! Hoppas att ni får en bra start på veckan!

Foto: Annika Persson (iPhone). 

Bli först att kommentera

Trevlig helg!

Av , , Bli först att kommentera 2
Idag har det regnat hela dagen. Riktigt trist väder har det varit! En sådan där dag när man bara borde få mysa i soffan, under ett täcke. Och se på en riktigt bra film. Men så blev det förstås inte riktigt. Jag har visserligen suttit hemma och jobbat. Mycket nöjd med att jobba hemifrån idag. 😉 Men barn har skjutsats till och från bio. Jag ville stanna, men sonen var mycket tydlig med att det inte var önskvärt. Jag kunde möjligen få sitta själv på raden längst bak. 😉 Hund har promenerats. Vi hundägare kör ju stenhårt på det där; ”Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder!”. För ut, i ur och skur, det måste vi ju. Jag gillar det egentligen. Bara inte just idag. Men nog om detta. Jag ska blogga om färgsättning i helgen, hade jag tänkt. Regn eller inte. En trevlig helg ska vi alla ha!
Kram

Bild från Vt WonenStyling: Frans Uyterlinde. Foto: Jansje Klazinga.
Bli först att kommentera

Nytt kök

Av , , Bli först att kommentera 5
Idag har min man och jag varit och pratat kök med en säljare. Det är mycket att tänka på när man ska byta kök, men eftersom vi har klurat på det länge så vet vi hur vi vill ha det. Det är bara detaljer som kan komma att ändras. Ni ska såklart få följa med på köksresan. Speciellt när det väl blir dags att sätta in det nya köket. Vi hade hoppats innan jul, men vi får nog vänta längre. Det blir ett klassiskt vitt kök med svarta vitvaror. Vi har hittat en köksstil som vi verkligen gillar och som kommer att passa jättebra i vårt 20-talshus. Det ska bli spännande (inte på ett bra sätt) att se var slutnotan kommer att landa. Kök kostar. Men så ska det sitta där i många långa år också. ?

Pressbild från Tibrokök.    
Bli först att kommentera

Tillbaka!

Av , , Bli först att kommentera 6
Hallå där fina läsare! Nu är jag tillbaka. Det blev en lång semester! 😉 En oplanerad, men välbehövlig bloggpaus. Jag har inte för ett ögonblick tänkt sluta blogga. Jag behövde bara ett break. Har man bloggat i stort sett varje dag i 4,5 år, så är det kanske inte så dumt med en paus. Det har varit bra för mig. Men någon paus från inredning har jag verkligen inte tagit! Färg- och form är ju en del av den jag är. Jag har bl a fotat och skrivit på Instagram. Jag heter flexinredning, om ni vill följa. Nu är jag så peppad att köra igång bloggen igen. Ni kommer att känna igen er, men en och annan nyhet kan jag utlova. Tack för att ni har väntat! Kram ?

Bild från Type Love, Pinterest.  
Bli först att kommentera

Semester!

Av , , Bli först att kommentera 1

En liten pausbild. Jag är i Turkiet med mina nära och kära. Min pappa fyllde 70 år på nationaldagen. På kvällen så satte vi oss på planet. Jag är här med min man, vår son, mina systrar och deras familjer, pappa och hans fru. Sammanlagt 13 personer. Vi har det så bra! ?

Foto: Annika Persson (iPhone).

Bli först att kommentera

Sommargrått

Av , , Bli först att kommentera 0

Sommar och inredning kan ha en tendens att bli pasteller och klassiskt blå-vitt. Men man kan skapa den lätta sommarkänslan med t ex grått. Som på bilden. Man har skapat en lätt sommarkänsla med grått och vitt. Golvet känns nästan som en altan med de vackert slitna brädorna. Den smäckra bänken kunde lika gärna vara en utemöbel. Trappan andas sommarhus och så har vi ju bilden på väggen förstås. Sommar! Fint att jobba med grått i olika toner. Det händer något när det inte är så perfekt matchat. Trappans gråa ex drar lite åt grönt, medan ränderna på väggen har en lite kallare grå nyans. Gillar! ?


Bild från Vt Wonen

Bli först att kommentera

Sommar och romantik

Av , , Bli först att kommentera 0

En av mina topp tre favoritstylister är Lo Bjurulf. Hon stylar ofta i en romantisk, nästan poetisk stil. Den här bilden är ett bra exempel, tycker jag. En vacker sommarbild, som förmedlar ett lugn och en lätthet, som jag gärna applicerar på min sommar. Milda färger. Hav och stenar. Härligt! ?    


Bild från Elle Interiör. Styling: Lo Bjurulf. Foto: Stellan Herner. 

Bli först att kommentera