Åsa Ögren

Älskade Umebor! Älskade Umeå!

Älskade Umebor! Älskade Umeå!

Under mina år som förtroendevald har jag alltid sagt att jag är stolt över Umeå och jag är stolt över umeborna. Detta har aldrig varit mera sant än ikväll. Den uppslutning på torget som visar vad Umeå är, vad Umeå står för och vad Umeå tänker fortsätta identifiera sig med, den uppslutningen ger mig rysningar av stolthet och får mina ögon att tåras av lycka.

Detta var inte en demonstration mot något eller någon. Detta var en manifestation och en maktdemonstration för Alla människors lika värde, för öppenhet och tolerans och för det Umeå som så många älskar. Det är därför känslan blir så stark. Men det var också en signal till alla krafter som angriper Umeås identitet att det finns många umebor som med kärlek och demokratiska metoder som motkraft kommer att möta varje försök att förändra vår trygga och vår öppna stad. I vår stad finns gott om utrymme för oliktänkande, för mångfald och för solidaritet men inte för främlingsfientlighet och nazism. Det är inte förenligt med Umeås själ och hjärta.

Ett särskilt tack vill jag rikta till de talare som valt att berätta om den kränkande och obehagliga händelse som ledde fram till manifestationen. Tack för att ni berättade och tack för att ni så tydligt sa att ni tänker fortsätta stå upp och inte vara tysta.

Jag vill också ge en ros till var och en av de byggnadsarbetare som förstod allvaret och lade ner sitt arbete under den tid som torgmötet pågick. Tack!

En kommentar

  1. Pingback: Om en stad som står sig i förändring » a Lady & a Tramp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.