Uppdaterad: Stjärnspelare i bilolycka

LF Basket har råkat ut för en bilolycka i Belgien där laget är och spelar träningsmatcher. Det var före lördagskvällens match mot Verviers-Pepinster som två av bilarna som skulle skjutsa LF-spelarna till matchhallen krockade med varann.

Tre av Luleå-lagets stjärnor Jonathan Person, Jaraun Burrows och  Christopher Ryan som satt i den påkörda bilen kunde sedan inte delta i matchen.

Uppdatering:   Lite olika uppgifter finns om det var en bil eller fotgängare som dök upp framför. Klart är i alla fall att första bilen med spelare bromsade tvärt och andra bilen bakom hann inte stanna utan körde på den framförvarande.

– Vi var inte alls beredda. Alla flyger fram och någon slår huvudet och får som whiplash och ont i nacken och så, säger LF-spelaren Christopher Ryan till Norrbottens-Kuriren.

Transporten fortsatte till baskethallen där trion fick uppsöka läkare.  Jaraun Burrows fick sedan besöka sjukhuset för röntgen. men alla tre klarade sig relativt bra.

– Alla mår ganska bra nu, men är lite stela i nacken. Det var jävligt obehagligt faktiskt, det blev en riktigt stor smäll, säger Ryan, till NK.

Matchen förlorade LF med 70-84.

Till NSD:s basketblogg säger LF-coachen Peter Öqvist:

”Efter lite snabb konsultation så tog vi, utav säkerhetsskäl, beslutet att de inte skulle spela. Men det är klart att grabbarna blev lite skärrade när det small helt enkelt”. ”Vi får kolla när vi kommer hem om det är helt grönt eller inte. Men vi hoppas så klart att allt är okej”.

LF Baskets poäng: Alexandros Sigkounas 18, Adam Rönnqvist 16, Alex Wesby 15, Haukur Pálsson 14, Erik Edin 3, Tim Kearney 2, Arvid Isaksson 2.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.