I Luleå är guldet redan klart…

Innan vi säger gonatt kör vi en titt på reaktionerna på Northlands 2-0 i matcher i finalserien.

Sammanfattningen vid Luleås horisont är att andra raka SM-guldet redan är bärgat och klart.

NSD-krönikören Pelle Johansson:

”En tränare som gör våld på sig själv för att vinna och spelare som spelar sin bästa basket när matcherna ska avgöras. Northland har allt som krävs – nu ser jag inte hur det här laget ska kunna förlora guldet. Jag kan definitivt tänka mig att Umeå vinner på hemmaplan – men jag kan inte tänka mig att de vinner tre matcher i rad. Det här kan inte Northland förlora.”

NK-krönikören Jimmy Landström:

”Jag förväntade mig ett hypertaggat Udominate komma till en fullsatt Luleå Energi Arena. Men jag fick se ett motstånd som ännu inte hämtat sig från första knocken i lördags.”

”Och sättet som Northland gjorde poäng på var symptomatiskt för säsongens dueller lagen emellan. Den enda skillnanden var att, nu när det gäller något. Northland står för fysiken.”

”Northland är snubblande nära andra raka SM-guldet – och nu kan ingenting stoppa laget.”

Även på andra håll i landet är det liknande tongångar.

Tapio Joulamo på sajten basketsverige.se:

”Och nu när Northland har vaknat till liv och tagit ett jättegrepp om sina motstånadre, hur skall Udominate kunna vända det här? Omöjligt är det inte, men föga sannolikt, för Umeålaget verkar i motsats till sina rivaler ha somnat in. Och det finns inte mycket tid att ändra på saker och ting.”

Vad undertecknad skrev i (plus)krönikan för tidningen? Smakprov kommer här:

”DÅLIG TAJMING. Udominate och Northland har mötts fyra gånger den här säsongen. Lagen har vunnit två matcher var. Umeås problem är att båda förlusterna kommit i fel läge, i SM-finalserien.”

”Frågan om vi ska få uppleva ett mirakel på onsdag kväll återstår. Av hela mitt hjärta unnar jag både publiken i Umeå och hela basket-Sverige att den här finalserien förlängs. När det gäller min hjärna är det knepigare att hitta sätt att se Udominate komma tillbaka. Vi får se vad idrotten bjuder på i nästa kapitel.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.