Toppmötet i Uppsala är slut. Sallén vinner med 76-58 mot Udominate Basket.

Ett resultat som på intet sätt är okej av ett lag som aspirerar på att utmana Luleå om guldet. Ligatrean Sallén gjorde uppenbart en stark insats på hemmaplan, men för ligatvåan Udominate var detta riktigt illa.

Sallén-Udominate 76-58 (14-17, 25-17, 18-6, 19-18)
Sallén: Tiffany Brown 28, Kadidja Andersson 13, Katarina Andersson 13, Christy Bacon 8,  Emelie Enjebo 7, Jessica Grant 5, Adriana Camber 2.
Udominate: Frida Aili 12, Dia Lukacovicova 10, Krista Gross 8, Hollie Mershon 7, Tanya Massamba 7,  Agnes Nordström 5, Ilaria Zanoni 4,Salome Kabengano 3, Ana Baletic 2.

2. Udominate Basket     17/4  34
3. Sallén Basket            16/6  32

Udominate har sex matcher kvar i grundserien, ska möta Luleå en gång till och Sallén en gång till (sista omgången). Kanske är inte den givna andraplatsen bakom Luleå så given (?). Sallén har fem matcher kvar, har också kvar ett möte med Luleå och så då avslutning i Umeå.

x x x xx x x x x x x x x x x x

Fjärde perioden: Sallén inleder med fem nya raka poäng av Brown (nu uppe i totalt 26). Ställningen på tavlan i Rosendalshallen 62-40.

Med fem minuter kvar är det 66-48. Udominate går mot ett riktigt bottennapp.

x x x x x x x x x x x

Tredje perioden: Udominates försvar får inte grepp om Salléns Tiffany Brown som skjuter sitt lag till ledning med tio poäng vid 46-36. Sju raka poäng av den kortväxta amerikanskan. Umeå-laget tvingas till time-out efter fyra och en halv minut av tredje.

Det mesta går snett för Udominate som missar även straffkast. Sallén upp till 51-38.
Raset bara fortsätter, vid ställningen 54-38 ny time-out för Umeå.

Katastrofal sekvens av Udominate. Nu har Uppsala gjort 24-6 under de senaste elva minuterna, i period tre blev siffrorna 18-6. Ställningen inför fjärde och sista är 57-40.

x x x x xx x x x x x

Första halvlek mellan Sallén och Udominate visade upp två jämna lag.

Men hemmalaget leder i Uppsala efter en liten ”run” under de sista 40 sekunderna av andra perioden som gav 6-0 i Sallén-favör, från 33-34 till 39-34.

Ställningen i paus: 39-34.

Period 1: 14-17. Period 2: 25-17.

Sallén har skjutit 38% mot Udominates 35%.
Tvåor 10 av 23 Uppsala – 9 av 23 Umeå.
Treor 2 av 8 Uppsala, 2 av 8 Umeå.
Straffar13 av 15 Uppsala, 10 av 14 Umeå.

I returtagningen är det 17 på Sallén mot 24 för Udominate.
Turnovers 5 Uppsala, 9 på Umeå.
Foulen är 10 på Uppsala mot 14 för Umeå.

Båda lagen har använt nio spelare. För Udominate har Krista Gross spelat drygt nio minuter i sin comeback. Minst tid på Dia Lukacovicova med knappt fyra minuter.
Notering i skyttet är att Hollie Mershon haft en iskall första halva med endast 1 av 8 från golvet. Överlag är 35 procents träff av Udominate för dåligt. Sett till spridningen av poängen är det bredd med nio spelare mellan 2 och 6 poäng.
Bästa returtagare i paus är Umeås Agnes Nordström med 6.

I Sallén levererar de bärande spelarna, alltså kvartetten; Tiffany Brown (13 poäng), Christy Bacon (8 poäng) Kadidja Andersson (8 poäng), Katarina Andersson (7 poäng).