Basketveckan i ett nötskal

Okej, här är basketveckan i ett nötskal, med allt från Europaspel till derby i damtrean och regionläger i Umeå. Och så ska en viss Rudy Mbemba gör debut för Umeå BSKT nere i Malmö. I Östersund ska kommunen besluta om att rädda (?) stadens damligalag.

Fiba Eurocup damer, grupp H
Onsdag: Flammes Carolo, Frankrike-Luleå Basket. Kl 20.00.
Torsdag: TSV 1880 Wasserburg, Tyskland-Umeå Udominate. Kl 19.30 Badria Halle, Wasserburg (sex mil öster om München).
I praktiken är Udominate (och Luleå) utslagna. När det gäller Udominate finns en fantasifull teoretisk variant som kan lea till slutspel, den teorin börjar med att Umeå-laget vinner med minst 34 poängs marginal borta mot Wasserburg (och sedan måste Wasserburg även åka på en hemmatorsk mot redan klara Carolo).
Exempelvis Santa Okyckyte sade direkt efter hemmaförlusten senast mot Flammes Carolo att det visst är möjligt och matchningen mot Telge i går söndag visade på att coacher och spelare förbereder sig på ett försök att göra en bra prestation i Tyskland på torsdag. Mot Telge var det inte tal om att spela runt på Umeås juniorer utan det var fullt fokus på de spelare och spel som behövde tränas på inför torsdag.
En notering från respektive lags ligaspel i helgen är att skadedrabbade Flammes Carolo, utan Amel Bouderra som fick en rejäl smäll på axeln i Umeå och utan Kim Mestdagh – ändå på bortaplan gav regerande mästarna, nuvarande ligatvåan, Lattes Montpellier en hård match, det slutade 78-72 till Montpellier.
Inför hemmamatchen mot Umeå mjukade Wasserburg i tyska ligan upp genom att krossa Chemnitz med 99-46. Alla i Wasserburg delade på poängen systerligt, alla fanns på mellan 7 och 17 poäng. Den som stack ut lite var amerikanskan Shey Peddy med en ”dubbel-dubbel” på 13 poäng + 10 assists. Den som sköt bäst på distans var Alexandra Tarasava med 5 av 6 på treor och totalt 17 poäng.
Även om Udominate inte vinner med 34 poängs marginal i Tyskland så vore en enpoängsvinst viktig då det även handlar om att skaffa sig bättre ranking inför nästa säsong i Europa-spelet.

På väg hem från Tyskland ska Udominate på lördags avverka omgång 12 i basketligan dam. Uppgiften då är Visby borta.

Basketligan dam, lördag 10 december
Kl. 15:00 Telge Basket-IK Eos, Täljehallen
Kl. 15:00 Östersund Basket-Mark Basket, Östersunds sporthall A-hallen
Kl. 16:00 Norrköping Dolphins-Alvik Basket, Stadium Arena A
Kl. 16:00 Uppsala Basket-Luleå Basket Rosendalshallen
Kl. 16:00 Visby Ladies-Udominate Basket ICA Maxi Arena

En nog så intressant punkt för damligan finns på dagordningen i Östersunds kommun där kommunstyrelsen på tisdag ska ta beslut i frågan om damligalagets ansökan om etableringsstöd på 300.000 kronor.
– Jag hoppas att kommunen stöttar oss och ger oss andrum, säger klubbens Krister Blomgren till ÖP.

x x x x x

Det finns heta toppmatcher i veckans spel i Basketligan herrar, men Uppsala, Södertälje, Borås, Luleå och de andra får ursäkta. Blickarna riktas på fredag mot Rudy Mbembas ligacomeback med Umeå på bortaplan mot Malbas som är Umeås konkurrent om den där åttonde slutspelsplatsen.

Basketligan herr.
Tisdag 6 december:
Kl. 19:04 Jämtland Basket-Borås Basket, Östersunds Sporthall
Fredag 9 december:
Kl. 19:04 Malbas-Umeå BSKT, Heleneholms sporthall, Malmö
Kl. 19:04 Uppsala Basket-Södertälje Kings, IFU Arena
Kl. 19:04 KFUM Nässjö-Norrköping Dolphins Nässjö Sporthall
Kl. 19:04 Borås Basket-BC Luleå Boråshallen

x x x x x

Damer division 3
Tisdag: Iksu-KFUM Umeå. Kl 19.45. Plats: Iksu Sportcenter, hall Helsingfors.
Lördag/söndag: Både Iksu och Umeå spelar hemma mot serieledande BK Vråken från Luleå.

Regionläger U14 i Umeå
Pojkar och flickor födda 03 från hela norra regionen samlas. Incheckning Dragonskolan fredag kl 16.00 och träningar fram till lunchtid söndag.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.