Tillman in i Umeå

Det blir ingen presskonferens klockan 17.00 i Umeå.

Den som då skulle presenteras sitter på Arlanda på grund av försenat flyg.

Det är inte en spelare.

Nyheten är att Umeå BSKT plockar in Telges och Luleå Baskets förre guldtränare Jens Tillman som ska fungera som senior assistent coach i Umeå BSKT. Han ska hjälpa coachstaben med Jesper Gustavsson, Micke Blomqvist och Caroline Muzito-Bagenda.

– Det känns skönt att blicka framåt nu när allt är avhandlat och jag är glad och tacksam för att Umeå BSKT ger mig chansen. Jag är övertygad om att jag och coacherna kan utvecklas och lära oss av varandra, därmed även utveckla spelarna och spelet till den kapacitet som redan finns där. Det är oftast de där små detaljerna som är så viktiga att belysa och arbeta på. Tillsammans kommer vi att arbeta konstruktivt och resultatinriktat, säger Jens Tillman i ett pressmeddelande.

– Vi har haft en jobbig period bakom oss och behöver hjälp för att skapa ro och arbeta på lagspelet. Det är viktigt för spelarna och tränarna att känna att vi verkligen satsar inför vårens kommande viktiga matcher. Jens kommer att arbeta ideellt som en rådgivare och ett bollplank till coachstaben i rollen som senior assistant coach, säger Umeås sportchef Luca Romano.

Jens Tillman har sammanlagt tio SM-guld. Fem som spelare, varav tre med Plannja och två med Södertälje. Som tränare har han tagit fem guld, två med Telges damer och de senaste tre säsongerna har han lett Luleå Baskets damer till guld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.