Mer om nya herrligan

Bloggen kunde redan i går berätta att det blir nyordning i basketligan herr.

I dag finns lite mer information om det troliga upplägget som förbundet ska ta beslut om i nästa vecka. Det blir sannolikt precis enligt det koncept som BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson varit förespråkare för.

De åtta ligalagen spelar först grundserien. Sedan blir det så här med nya införda ”streck” i tabellen.:

Seriettan och serietvåan går direkt till semifinal.

Lag tre, fyra, fem och sex får göra upp i kvartsfinaler i bäst av tre matcher.

Lag sju och åtta har spelat klart för säsongen efter grundspelet.

Enligt Robert Andersson, klubbdirektör i Södertälje, som intervjuats av Länstidningen, hade tävlingsutskottet föreslagit precis den slutspelsformen, men förbundet vågade inte gå ut med den informationen eftersom man tidigare sagt att det skulle vara åtta lag till slutspel.

– De blev osäkra och ville inte kommunicera ut något annat innan de hade pratat med klubbarna. Men nu är det gjort och alla klubbarna är med på det. Och jag tror att det blir bra, nu blir det ju extra intressant att komma etta eller tvåa också, det kan vara lite kittlande, säger Robert Andersson till LT.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>