Klart: Globetrotter värvas

Mark Basket har gjort klart med en importspelare som hunnit med basketspel i en lång rad olika länder.

Det handlar om Florencia Palacios, en allroundforward på 183 centimeter. 31-åringen kommer från Argentina, men har även ett italienskt pass och räknas alltså som EU-spelare. Hon kommer närmast från spel i Libanon

– Det känns väldigt bra att ha klart med Flo som kommer att kunna bidra med mycket rutin men också att skapa ett snabbare spel för oss kommande säsong. En hård krigande spelare där stora kvalitéer finns både offensivt och defensivt, kommenterar Marks coach Robin Sandberg.

Globetrottern Palacios har spelat i Argentina, Italien, Danmark, Spanien, USA, Chile, Luxemburg, Frankrike, Tyskland och Libanon. Så med reservation för eventuella andra studsar i världen så blir Sverige land nummer elva på hennes lista. Hon verkar företrädesvis på senare år ha hållit till i lägre divisioner, säsongen 2016/2017 blev det åtta matcher i franska tredjeligan (snitt 19 poäng) och nio matcher i tyska D2 (snitt 7 poäng) innan hon stack till Libanon för att i maj spela slutspel med Chabibeh (åkte ut i semi mot Al-Riyad med 0-3 i matcher). Säsongen 2015-2016 spelade Palacios med Scrivia i andraligan i Italien.

Libanon-erfarenheten är intressant. I mästarlaget Homentmen spelade stjärnor som Angel McCoughtry och Gintare Petronyte. Det laget vann finalen mot Al-Riyad – alltså det lag som ställer upp i östeuropeiska ligan där Luleå och Umeå också deltar.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.