Udominate-Luleå i playoff?

I helgen avgörs grupp B i EEWBL, den östeuropeiska ligan. I Riga Lettland spelas en del matcher och bland annat toppmöten som TTT-Riga, Lettland - Piestanske Cajky, Slovakien och Umeå Udominate - Piestanske Cajky.

Innan helgens spel toppas gruppen av TTT Riga på 5/0, före Piestanske Cajky och Udominate som båda står på 4/1. dessa tre lag gör upp om de tre topplaceringarna, medan Tsmoki-Minsk, Vitryssland och Dynamo Moskva, Ryssland, slåss om den fjärde och sista slutspelsplatsen (de möts i Kanuas, Litauen).

I EEWBL ska det efter gruppspelet blir en playoff-runda för att sålla ut de fyra bästa lagen som slutligen gör upp i ”Final four”.

I playoff ska ettan i grupp A Good Angels Kosice möta fyran i grupp B,
tvåan i grupp A, AL-Riyadi, Beirut, Libanon, ställs mot trean i grupp B,
trean i grupp A, Luleå Basket, mot tvåan i grupp B,
samt fyran i grupp A, Liepajas, Lettland, mot ettan i B.

Lagen möts hemma/borta i playoff.
Var Final four (semifinaler/final/bronsmatch) ska spelas är ännu inte bestämt.

Hur går det då i grupp B? 

Obesegrade gruppfavoriten TTT Riga har hemmaplan och tippas hålla fast vid förstaplatsen. Ett troligt scenario är att Udominate och Piestanske Cajky på söndag gör upp i direkt avgörande match om andraplatsen i gruppen.

Som grupptvåa skulle Udominate då ställas mot Luleå Basket. Blir Umeå-gänget trea i gruppen så handlar det om AL-Riyadi.

– Det finns många aspekter, sportsligt, ekonomiskt, tidsmässigt och fysiskt, men vi åker hellre till Luleå än Beirut, säger Umeå-lagets coach Julian Martinez Alman.

- En tripp till Beirut är dyrare och svårare. AL-Riydai placrade sig bättre i gruppen än Luleå och är ett lag med sex eller fler amerikanskor, och de kan säkert värva någon till inför slutspelet.

Udominate möter i helgen även Astana Tigers, Kazakhstan. På pappret en lättare motståndare än Piestanske Cajky.

- Men vi tittar inte på något papper, vi kikar på film och förbereder oss på att spela två bra matcher, sedan får vi efter det se vart vi hamnar, säger Udominates coach.

x x x x x

En övrig internationell notering: Det är nu efter fullbordat playoff klart vilka åtta lag som lever vidare i damernas EuroCup.

Good Angels låg under med 14 poäng inför returen mot franska Basket Landes – men vände på steken med imponerande 63-44!

TTT Riga hade torskat med 18 poäng borta mot turkiska Mersin, på hemmaplan blev det ny förlust, nu med 62-63.

Nästa runda i EuroCup:
Good Angels Kosice, Slovakien – Reyer Venezia, Italien
Spar Citylift Girona, Spanien – Virtus Eirene, Italien
Mersin, Turkiet – Carolo Basket, Frankrike
KSC Szekszard, Ungern – Hatay, Turkiet

Vinnarna i den rundan går vidare till kvartsfinaler – då även fyra lag från Euroleagues gruppspel kommer in i turneringen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>