Värva stjärnans mamma?

Stjärnguarden Tiffany Brown har under åren spelat som proffs i Sverige, Rumänien och Slovakien.

När Udominate spelade hemma mot Telge så fanns – för första gången i hennes karriär i Europa – mamma Paula Brown på plats för att från läktarplats se dottern spela match.

– Hon har aldrig tidigare åkte över Atlanten. Sverige är ganska trevligt ställe att komma till, jämfört med exempelvis Rumänien där jag tidigare spelat, säger Tiffany.

Det extra mamma-stödet funkade utmärkt – det var Tiffany som klev in från bänken och spelade hem segern mot Telge efter en minst sagt blandad insats av hennes lag.

– Vi hade en kämpig start, särskilt i försvaret. men när vi snackat ihop oss och fått ordning på det så blev det bättre. Men Wurtz gav oss bekymmer hela matchen med sitt repoängsskytte, hon sänkte massor (åtta treor), säger Tiffany.

Själv levererade Tiffany fem av åtta på treorna, fyra av fyra på tvåor, två av två på straffar, totalt 25 poäng, plus åtta assists och tre returer.

– Det kändes bara bra när jag kom in från bänken. Tack mamma!

Efter den kanske allra bästa matchen som Tiffany gjort sedan hon kom till Udominate var coachen Julian Martinez Alman inne på idén att förlänga Paula Browns vistelse i Umeå.

– Vi måste kolla om klubben kan betala så att hon kan stanna resten av säsongen!

Mer läsning: Värt betala för mamma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.