Titel för historisk svensk

Denna söndag skrevs ett stycke baskethistoriaJeffery Taylor från Norrköping blev förste svensk att titulera sig mästare i den finaste klubblagsturneringen i Europa – EuroLeague.

Jeffery Taylors Real Madrid tog titeln från regerande mästarlaget Fenerbache i en spännande och underhållande final som slutade 85-80.

Svenske försvarsspecialisten Taylor svarade för tre poäng, ett på straffkast och två på en dunk (!) som finns med bland matchens höjdpunkter:

Det blev även tre returer och en assist.Han var snudd på felfri (en turnover) under sin speltid på 14:37.

Jeffery Taylor har tidigare spelat tre säsonger med Charlotte i NBA. I svenska landslagsdressen har han spelat 36 ungdomslandskamper – men bara nio seniorkamper och senast var i EM-slutspelet 2013 då han snittade 21 poäng och 5 returer/match. Noteras kan att den andre NBA-svensken Jonas Jerebko också gjorde sina sista (?)/senaste landskamper i just det EM-slutspelet 2013 då Sverige vann en av fem matcher i gruppspelet.

Bilden: Fenerbahce’s Nikola Kalinic, försöker ta sig förbi Real Madrid’s Jeffery Taylor i söndagens EuriLeague-final i Belgrad. Foto: Darko Vojinovic AP/TT.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.