Klart: Fler stannar i Umeå

A3 Basket har klart med förlängda kontrakt för ytterligare tre spelare inför säsongen 2018/2019 i Svenska Basketligan Dam.

Amerkanska pointguarden Tiffany Brown stannar i Umeå. Förra säsongen i svenska ligan snittade hon på 30 matcher en speltid av 31 minuter, samt 15 poäng, 4 returer och 4,5 assists.

Redan efter förlusten mot Luleå i SM-finalen för en månad sedan uttalade coach Jan Enjebo att han gärna ville behålla Tiffany Brown i sitt lag. Och så blir det.
– Med Tiffany har vi en spelare som alltid utmanar motståndarna. Med sin individuella skicklighet skapar hon lägen för sig själv och sina medspelare, säger Jan Enjebo.

Mer läsning: ”Hon flyr inte från rollen”

Kvar i Umeå blir även Sandra Hansson. Den 24-åriga forwarden från Uppsala var något av årets lyft i ligan förra säsongen (även om hon inte fick något officiellt pris för sina framsteg). I Udominate spelade hon 32 matcher i damligan med snudd på 21 minuter per match som gav snittet 7 poäng, 3,5 returer och 1 assist.

Coach Enjebo: ”Efter förra årets genombrott är jag säker på att Sandra kommer att fortsätta utvecklas i samma takt även denna säsong, en ligaspelare med hög klass.”

Även Frida Modig stannar i Umeå, guarden med Sunderbyn som moderklubb har ligaerfarenhet med Northland (Luleå), Eos (Lund) och två säsonger med Udominate. Senaste säsongen blev dock helt förstörd av knäskada.

Coach Enjebo: ”Frida kommer att göra come back efter skada, en revanschsugen spelare med pannben, en förstärkning på bakplan.”

A3 Basket, klara för truppen 2018/2019:
Moa Dellbro, Danielle Elvbo, Isabelle Edholm, Annie Kjellberg, Tiffany Brown, Sandra Hansson, Frida Modig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.