Silly: Tionde gången gillt

Jämtland Basket kör hårt före midsommarhelgen och har nu presenterat sin andra importspelare inför 2017/2018. Det handlar om en spelare som är ungefär så långt man kan komma ifrån en rookie direkt från college.

Centern/powerforwarden RT Guinn, 208 centimeter, år 37 år gammal och har under karriären hunnit med spel i massor av ligor – inklusive den svenska då han fanns i Södertälje 2005/2006. Allra närmast kommer jänkaren från Atomeromu i Ungern.

– Jag hade förmånen att få träna RT under några veckor någon av somrarna 2006 eller 2007. Sedan dess har jag ringt honom inför i stort sett varje säsong och frågat om han inte ville göra en säsong i Sverige igen. Vi får väl kalla det för tionde gången gillt! Förutom att RT är precis den person och ledare vi behöver både i omklädningsrummet och på planen nu när vi nu tappat så pass många ledande spelare från förra säsongen, så är RT just den spelare som kommer att göra det väldigt svårt för motståndarna att hantera honom och Evariste tillsammans. RT’s skott, Spel-IQ och passningsspel tillhör den yppersta eliten av det jag sett eller själv varit i närheten av med sin storlek (208cm och 120kg). Med sina 37år har han förstås också den rutin som är så ovärderlig för ett lag att ha när man går in i de så viktiga matcherna under april och maj månad. RT är hittagen till Jämtland och Östersund av en enda anledning – att göra Jämtland till ett av de absoluta topplagen i grundserien och en av de på förhand givna Finalkandidaterna, säger Jämtlands coach Torbjörn Gehrke.

Noterbart är att Jämtland skrivit ett tvåårskontrakt med veteranen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.