Midsommar-silly

Midsommarafton är en stor dag för sill, men det blir även en del silly season.

Borås Basket passar på att meddela att lagkaptenen Fredrik Andersson skrivit på för sin nionde ligasäsong (!) i klubben. Anmärkningsvärt är att han är en mycket ung veteran – fyller faktiskt inte mer än 25 år i början av juli. Senaste säsongen snittade han på 36 matcher en speltid av 25 minuter med avrundat 7 poäng, 4 returer och 2 assists.

– Kanonstart på silly season. I och med gårdagens signing med Gunnarsson känns laget mycket starkt. Tre bra importer, är min känsla. Och så Simon på det – klockrent. Om vi fortsätter i samma riktning så är vi med och utmanar på riktigt, säger Fredrik Andersson till klubbens hemsida.

x x x x x

Nässjö Basket har hittat en ny pointguard i form av 188 centimeter Max Joseph som kommer direkt från fyra års collegespel med Valaraiso Crusaders, sista året som senior blev det 26 min/match på 32 matcher och snittet 7 poäng, 4 returer, 2 assists. En kanadensare som i svenska ligan ska kunna spela med franskt pass. Enligt Nässjö har klubbens coach Jordi Juste upptäckt Max Joseph vid en tryout i USA.

– En stark pointguard som bryr sig om laget och att serva sin lagkamrater, men har också en bra förmåga att själv göra poäng på olika sätt, hans fysik, kvickhet och bra händer gör honom också till en bra försvarssspelare, säger Jordi Juste i ett pressmeddelande.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.