Pallar inte publikfest?

Dags att summera tisdagskvällens ”Basketfest” i Umeå.

Facit: Inte godkänt BSKT. Inte alls. Fråga: Pallar inte BSKT för publikfest?

Det är en tajt liga den här säsongen, både vad gäller slutspelspositionerna och vad det lider även kring kval- och nedflyttningsstreck. Det kan visa sig oerhört kostsamt för Umeå att förlora hemma mot en nykomling.

BSKT hade en tydlig matchplan och coach Jesper Gustavsson hade i en vecka tjatat om nycklarna. Inte kasta bort bollar. Inte släppa till offensiva returer. Så vad hände. Det blev 19 turnovers och 16 offensiva returer (minst).

– Det känns hemskt. Wetterbygden gjorde precis det vi förväntat oss men vi kom ut och var på fel sida mest överallt. Vi kastade bort massor av bollar och släppte alldeles för många offensiva returer, i statistiken står det att de tog 16 offensiva men jag tror de hade klart fler än så, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

– Jag hade fyra turnovers i första quartern, det får inte hända, säger en självkritisk Omar Krayem, som fortsätter;

– Vi måste jobba bättre som ett lag och agera utifrån vadf coachen förberett oss på. Det gäller mig precis som alla andra. Vi får titta oss i spegeln. Men det är bara oktober och ingen idé att deppa ihop, i bland kan det vara bra att få en kick i baken. Vi får kolla igenom filmen, lära oss och bli bättre.

Varje år har Umeå BSKT ett sådant här arrangemang kallat ”Basketfesten” med fritt inträde. Gratis är gott tycker Umeå-publiken och BSKT har haft över ettusen åskådare varje år med detta koncept. Publikrekordet är på 1 237 åskådare från 2015.
Problemet? Jo – att Umeå förlorat alla de här ”gratismatcherna”. Torsk varje gång. De tre senaste åren med knappa siffror, 2016: 82-86 mot Örebro, 2017: 73-78 mot Norrköping och nu då 75-81 mot Wetterbygden…

– Vad säger du? Vi får börja ta betalt…, tråkigt att det blev så här, publiken var så bra, det kändes mer som närmare 1 500, säger André Nilsson.

Mer läsning:  ”Fy 17 så bortkastat”

Gästande nykomlingen Wetterbygden Stars motsvarade med råga sitt rykte om att spela på högsta energinivå i 40 minuter.

– Vi kunde röra bollen bra och hade självförtroende i skyttet, säger matchens lirare Joaquin Portuges – som var den som dödade matchen med sin tuffa trea i slutet. Totalt sänkte han 5 av 11 trepoängsförsök.

Coach Boris Balibreas:

– Vi visste att det var en viktig match med två lag som ligger intill varann i tabellen. Umeå har många riktigt bra spelare, det var en tuff match där vi behövde bara smarta och ha tålamod. Vi ville kontrollera deras trepoängsskyttar och även ha koll på starke André Nilsson inside. Vi jobbade hårt i 40 minuter, in slutet hade båda lagen chans att vinna, lyckligtvis blev det vi som lyckades.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>