Coachen lämnar ligalaget

Alla sorts bekymmer har påverkat Uppsala Basket i herrarnas basketliga.

Nu ger coachen Jens Tillman upp efter 13 spelade omgångar och 12 förluster.

”Både jag och klubben känner att det behövs en ändring på något vis och har gemensamt kommit fram till att ett byte av coach, en ny röst och ett nytt tänk kan vara det bästa”, säger Jens Tillman i ett pressmeddelande.

”Det är ett oerhört tufft uppdrag Jens haft för klubben, närmast övermäktigt. Klubben och Jens har därför diskuterat situationen och kommit överens om att Jens lämnar uppdraget som head coach” säger Uppsala Baskets ordförande Anders Wallin. ”Vi hoppas och tror att Jens kan komma tillbaks och jobba i klubben vid ett senare tillfälle.”

Tillman ersätts av Zlatan Hadziresic med Efongo Imbia, som assisterande coach.  

2 kommentarer

  1. Fudge

    Vilket skämt! Den förändring som behövs i Uppsala är antingen degradering till Superettan eller att byta ut i princip alla spelare förutom Axel Nordström. Tillman har gjort så gott det går att hålla det sjunkande skeppet flytande.

    • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

      Svar: Så är det. Tillman fick försöka coacha i ligan utan att ha ett lag. Bra gjort att faktiskt ta en seger (mot Nässjö).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>