40 minuters-koden

Södertälje Kings nästa för Umeå BSKT. Hemmaplan tisdag kväll.

Bloggen tog Umeås coach Jesper Gustavsson på pulsen.

Topplag i ligan som ni kunnat matcha väl, 2-2 i grundserien i fjol, två tajta kvartsfinaler då, och tre jämna möten hittills denna säsong (även om Kings klarat 3-0). Något särskilt som gör att ni kunnat matcha Södertälje såpass bra?

- Ja förra året matchade vi dem bra och hade vi inte haft Nathan å Nick skadade i kvarten hade vi nog haft ett bättre resultat i kvarten. I år är de lite bättre och vi har haft det rörigt när vi mött dem och de är för bra för att släppa matcher om vi inte är helt synkade.
- Man får inte bli lurad av att vara nära Södertälje, i matcherna den här säsongen har vi jagat underifrån och aldrig riktigt fått nått fäste. De har styrt matcherna mot oss, men vi är bättre nu.

Klurigast med Kings? Är det att de har sju gubbar som alla ligger mellan 9-15 poäng i snitt?
- De är väldigt jämna och roterar in gubbar som Bizaca som nionde man, så deras djup är absolut en klar styrka.

Själva har ni just nu fem spelare på mellan 11-17 poäng i snitt. Behöver två till kliva upp som scorers?
- Klart det hjälper, men jag hade önskat mig att vi stängde igen lite mer defensivt. Vi får mer å mer från Forster och Albin fyllde in bra sist.

Alla vill knäcka 40 minuters-koden. Vad kan du som coach göra mer för att nå hög nivå 4×10 minuter i stället för ”bara” tre bra perioder?
- Vi försöker såklart sänka minuterna på våra starters och få ut hög frekvens från dem på färre minuter, så de är redo när matcherna ska stängas. Men det är inte alltid så enkelt som det låter. Detta är också ett av problemen till att vi ibland dippar.

Matchguide basketligan herr
Umeå BSKT–Södertälje Kings
Plats: Umeå Energi Arena
Tid: Kl 18.04 tisdag

No­te­ra att…
… Förra säsongen vann Umeå i grundserien två av fyra möten mot Södertälje. När lagen möttes i SM-kvartsfinal föll BSKT med 78–81 och 73–76.
… Den här säsongen har Kings tre raka mot Umeå; Södertälje–Umeå 86–75, Umeå–Södertälje 73–83, Södertälje–Umeå 86–74.
… För dagen toppar Södertälje ligans grundserie på 23 segrar/5 förluster, Umeå med 9 segrar/20 förluster finns på åttonde och sista slutspelsplats. Om lagen skulle hålla sina positioner blir det nytt SM-kvartsfinalmöte på vårkanten.
… Umeås DeAndre Mathieu snittar 17,5 poäng, 6,12 assists och 4,46 returer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>