Från botten till toppen

Bland gubbarna som lämnat svenska jumbolaget Uppsala Basket, finns Xavier Cannefax till Qatar, Davy Baltus till Spanien, samt Eric Katenda till Island.

Katenda har verkligen gått från botten till toppen då han numera lirar i isländska ligaettan Njardvik. Toppklubben hamnade i någon sorts minikris efter två raka förluster I månadsskiftet januari/februari och hämtade då in Katenda. Han har hunnit med två matcher där laget vunnit och i senaste omgången levererade fransmannen 17 poäng + 15 returer på 26 minuter.

Isländska ligan har nu uppehåll fram till den 8 mars – då är det ”seriefinal”. Katendas Njardvik stöter då på den förra BC Luleå-stjärnan Brandon Rozzell som spelar i Stjarnan. På sju isländska matcher har guarden snittet 25 poäng, 5 assists och 5 returer.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>