Silly: Lockar med egen staty

Efter att det blivit sportsligt klart att Uppsala Basket åker ut Basketligan herr har silly season inför 2019/2020 fått en härlig skjuts.

Givetvis har alla ambitiösa klubbar, inklusive Umeå BSKT, redan tagit en första kontakt för att sondera nästa klubbadress för stjärnan Axel Nordström.

Toppklubbar som BC Luleå lär väl ha en hel del att erbjuda när det ska bli samtal och förhandlingar under våren. Bloggen noterar att Jämtland Baskets coach Torbjörn Gehrke – som vanligt – ligger i framkant i snacket.

Förra året plockade gled han in i Luleå på en Harley Davidson och gav Adam Rönnqvist ett erbjudande han inte kunde tacka nej till.

I kampen om Axel Nordström säger Gehrke i en intervju med Norrbottens Media;

”Om han kommer hit så kommer han att få en lön i nivå med våra utländska spelare. Precis som Adam Rönnqvist. Och ekonomiskt sett tror jag inte det kommer vara särskilt stor skillnad klubbarna emellan. Frågan är vad han själv vill. Vill han komma hit och vara unik – eller föredrar han att vara en i mängden i en klubb som Luleå. Jag har ingen aning. Han har kanske större chans att vinna guld om han går dit. Men där har de ikoner som Eric Elliot och Håkan Larsson som han aldrig kommer kunna radera ut. Kommer han hit och gör bra ifrån sig så kan han få en egen staty på torget.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.