Rekord-raset

I natt kom det ultimata beviset – ingen kan slå av på takten i basket.

Regerande mästarlaget i NBA, Golden State Warriors, vann första slutspelsmatchen mot LA Clippers,  skaffade sig sedan i andra matchen i 31 poängs ledning i tredje perioden – med hemmaplan och allt. Alltså saken klar, slut på tankar att spela försvar, stanna av och in med lite bänksnubbar. Utan koncentration kom också massor med bortkastade bollar (Kevin Durant nio turnovers!)

Det slutade i ett rekordras från ledning 94-63. Inget lag i NBA:s slutspelshistoria hade tappat en 31-poängs-ledning. Men nu har Warriors det mindre smickrande rekordet efter 131-135 mot Clippers. Det handlar om ettan mot åttan in i playoff (väst).

Mindre bra för fortsättningen är att Warriors store center DeMarcus Cousins utgick med en rejäl muskelbristning. Han lär bli borta ett tag.

Jonas Jerebko? Han fick knappt fyra minuter på golvet, tog en retur, missade sitt enda skottförsök.

Ställningen 1-1 i matcher Warriors-Clippers