Silly: Tar in ny pointguard

Nässjö tar in pointguarden Nick Russell 27 år och 1,93 cm. Amerikanen har gjort några år i Europa och spelade bland annat tillsammans med Jonathan Person i Pitesti, Rumänien, säsongen 2017/2018,

I den rumänska ligan snittade Russell 11 poäng och 3 assists på 25 min/match. och sköt där 33% från trepoängslinjen. Han har tidigare i karriären spelat i  i Walter Tigers i Tyskland och Apollon Patras i Grekland. Bloggen har inte hittat någon uppgift om någon klubb förra säsongen.

– Vi är väldigt glada över att välkomna Nick till Nässjö basket! Vårt lagbygge får ännu en viktig pusselbit på plats med en guard som har enorm erfarenhet av europeisk toppbasket. Han har spelat i flera olika högsta ligor i Europa, bland annat tyska Bundesliga och grekiska A1. Nick kommer förutom att bidraga med mycket rutin och ge oss en dimension defensivt med sin storlek och aggressivitet. Offensivt kommer han vara en viktig beslutsfattare för oss, hans förmåga att dels göra poäng själv men också sätta upp för andra är en av anledningarna till att vi valt att satsa på Nick!, säger Nässjös coach Joakim Källman till klubbens hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.