Silly: Kanadensiska klar

Högsbo Basket har hittat en ny importguard i form av kanadensiskan Ceejay Nofuente. En 25-åring som är 173 centimeter lång och kan spela både som pointguard och shooting guard – och har efter college hunnit med ett bra första år som proffs i den danska ligan med Köpenhamns-laget SISU. Bra siffror i Danmark där hon spelade 20 matcher (36 min/match) och snittade 19,3 poäng, 9,4 returer, 5,5 assists och 4,6 steals (men även 4,4 turnovers per match). I skyttet effektivare närmare korgen. Tvåor: 50.5%, Treor:32.3%, Straffkast: 69.0%.

– CeeJay ser jag som en osjälvisk pointguard som inger lugn och trygghet med bollen i sina händer. Hon kommer tillsammans med Ida att trycka upp tempot i anfall, men också sätta ett stort tryck i försvar. Hennes stats från Danska SISU är imponerande, framförallt returer och steals, sedan gör det inget om hon snittar nära 19 poäng per match för oss, säger Högsbos coach och sportchef Jonas Fredrikson.

Noteras kan att Göteborgs-Posten nu med en artikel uppmärksammar tränarbytet i förra säsongens SM-silver-skrällgäng.
– Vi har mycket bra förutsättningar att bygga vidare på det jobb Robin (Sandberg) gjorde förra säsongen, säger Jonas Fredrikson till GP.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.