Klart: Umeå-talanger i ligatrupp

En KFUM Umeå-talang förlänger och en KFUM Umeå-talang är ny i Umeå BSKT:s ligatrupp för 2019/2020.

17-årige forwarden Nils Botold, 197 cm, fanns med i truppen redan förra säsongen då han gjorde korta inhopp i nio ligamatcher, samtidigt som han hade en bärande roll i division 2-laget, Förlängt förtroende i ligatruppen.

– Nisse har tagit stora steg framåt under den föregående säsongen, tillsammans med våra assisterande coacher har hans utveckling verkligen peakat och vi hoppas han kommer växa in i ligakostymen kommande åren, säger BSKT-cochen Jesper Gustavsson.

16-årige pointguarden Melker Lindblom, 183 cm, spelar även han i Umeås division 2-lag och var i somras på reservplats till HU16-landslaget. Nu ny i ligratruppen.

– Melker sitter på ett liknande självförtroende som Nils, de spelar med herrspelarna utan att vara blyga för att ta för sig. Melker gjorde dessutom väldigt bra ifrån sig på fystesterna och vi märker att han har tagit sommaren väldigt seriöst, detta är en stor anledning till att vi tar med honom i laget, säger Jesper Gustavsson.

x x x x x

Bloggen noterar att Umeå även har ett framtidsnamn i 15-årige Elias Andersson som i våras fick motta Miki Herkel-stipendiet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.