Silly: Ska spetsa delfinerna

Norrköping Dolphins har klart med en amerikansk pointguard som ska spetsa ligalaget. 26-årige Kareem Canty, som närmast kommer från spel med Island Storm i Kanada.

– Om allt klickar för Kareem och laget är detta en spelare alla borde komma och kolla på. Kareem är en riktig spetsspelare som är här för att hjälpa laget direkt. Han har en spets som kommer kunna göra alla andra bättre men också påverka resultatet i matcher. Vi har letat länge efter en spetsspelare som verkligen kan bidra på flera olika sätt – och Kareem kan det, säger coachen Mikko Riipinen till klubbens hemsida.

Kareem Canty gjorde sitt sista collegeår på Auburn 2015/2016 och snittade där 18,3 poäng + 5,3 assists. Har därefter åkt runt en del och spelat i Venezuela, Marocko och Kanada. Förra säsongen 2018/2019 hade han på elva matcher med Island Storm i kanadensiska ligan snittet 14,6 poäng och 5,7 assists.

Canty blir Dolphins tredje nya jänkare. Sedan tidigare har klubben gjort klart med college-spelarna LeDarien Griffin och Tyre Gathright.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.