Death Defying Heart med mera

Av , , Bli först att kommentera 3

Genom gemensamma vänner har mina vägar korsats med en mycket framgångsrik kvinna som nu idag har släppt en ny singel.

Jag pratar inte om någon annan är Erika och medans jag skriver detta går låten Death Defying Heart på repeat. Kan säga att den håller måttet och tror till och med att den växer till sig lite. Det är enligt mig en trevlig och lättlyssnad låt. Hon kör duett med Fredrik Weileby från gruppen Sparzanza. Hans strävhet i rösten får fram en nivå i Erikas röst som inte gör att låten blir för lättsamt och gullig. Låten går att hitta på open Spotify eller Erika på facebook. 

Erika och Fredrik

Fotografen till singelomslaget är ingen annan än Timjan Wall. Ni kan hitta hans bilder på facebook Timjan Wall @timjansfoto

Erika är verkligen en kvinna med många järn i elden, bland annat kan ni lyssna på henne och Anders Tegner i den lättsamma podden Rock Böttom. Nu sist gästades de av inga mindre än Lizette och Tomas från bandet Lizette &.

 

Erikas discography:

Cold winter night – 1990
In the arms of a stranger – 1991
Lady Luck – 1993
Planet X – 1997
Ripe – 1998
Super Trax – 1998 (Compilation)
Deaf, Dumb & Blonde – 2016

Metal festival x 2

Av , , Bli först att kommentera 3

Så börjar det närma sig den delen av året då allt ska avrundas och det nya planeras. Vad kommer musik och kulturåret 2019 ha med sig månntro?

House of Metal är given om en bor i Umeå och gillar tyngre musik. Lineupen så här långt är lika bra som alltid. Festivalen är väl inarbetad och har mycket kompetent bokare som ger oss en bra blandning av band. Visst finns det alltid saker att önska eller tycka något om, men i det stora hela har denna festival mycket hög kvalité så en kan blunda för en del av det en saknar.

House of Metal 2019 b

Så vad lockar och fångar mitt intresse den kommande festivalen? På det privata planet Clawfinger och The Haunted. Persuader är ju en gammal goding för hemmapubliken. Ja det finns en hel del men i skrivande stund är fokusen inte riktigt med mig.

Tätt efter HoM går Husqvarna Metal Fest av stapeln närmare bestämt den 16:e mars med ingen mindre än U.D.O som headline.

Metal Fest 2019

Mycket mer än så vet jag inte än så länge men fortsättning följer……

Från posthus till skolhus

Av , , 1 kommentar 3

Ja vad är det för konst -igt som händer i Häverös gamla kyrkskola i Norrtäljetrakten?

Den huvudlösa Anita med flera har flyttat in och nu hyser skolbyggnaderna både galleri, fotostudio med mera. Facebook Galleri skolhuset och Facebook Karg Fotostudio

Anita

Bakom konsten och Anita (Facebook Dagens Anita) står konstnären Tomas Johansson. Varför inte passa på att ta en selfie med Anita när en ändå är där?

DSC_0018

DSC_0022

DSC_0030

Jag hade förmånen att få besöka utställningen/galleriet den 22:a september vid invigningen då det även var öppet hus. Kvalitativ konst med humor och djup serveras enkelt men spännande. En blir glad av att få se Tomas håliganer och det är lätt att komma på sig själv att en ler åt det en får se.

Håliganer

Förutom galleriet så inhyses Karg -fotostudio där du kan få bilder på dig förevigat under glada och lättsamma former. Att ställa sig framför en kamera, inte minst med sin kanske värsta kritiker (sig själv) kan nog vara så ångestladdat och kravfyllt, men det tar Lizette von Panajott udden av.

Lizette

Lizette och Tomas är även med i bandet Lizette & (som har varit nominerad till Rockbjörnen). Deras replokal är inhyst i byggnaden där även den gamla gymnastiksalen fortfarande finns kvar.

Facebook Lizette &

Så Häverö gamla kyrkskola har gått och blivit ett kulturcentrum som heter duga. En kan säga att både Tomas och Lizette lever för och med konsten oavsett vilken konstform det handlar om.

Jag har inte bara funnit ett guldkorn utan även en ny konstnärsfamilj att få var en del i. Detta är en oas i den annars så kravfyllda verkligheten som sätter press. Ni kan vara så säkra på att jag kommer återkomma hit så ofta jag har möjlighet. Denna plats har redan en given plats i mitt hjärta.

Ja som ni förstår så är det helt klart värt att göra ett besök dit.

 

 

 

 

 

Föränderlig framtid

Av , , 1 kommentar 3

Framtiden är i ständig förändring och så även min.

Har fått prova på att vara skribent och fotograf åt en tidning och det gav mig mersmak. Så mina planer blir till att spinna vidare på detta…

Har genom mycket trixande och fixande lyckats på två år få uppleva en mängd spelningar. Fått även som hobbyfotograf möjlighet att fotografera stora band och artister. Tänkte inte sluta när det är som roligast så därför kommer jag att låta er få följa med på den fortsatta resan. Sallys drömmar och verklighet kommer från och med nu bli mer ”På spaning med Sally”.  Går igenom för tillfället bilder från helgens begivenhet som jag snart kommer skriva några rader om. Stay tuned for more…..

1 kommentar

Kvinnlig rättighet

Av , , Bli först att kommentera 7

Ja igår tog jag ut en rättighet förunnat män men inte kvinnor. Att kunna gå till baren, dricka ett par öl bara för att jag kände för det. Nu tycker ni väl kanske att vadå? Det är väl inget? Men grejen är den att jag gjorde det helt själv. Att som kvinna, får en inte, eller ska en inte, gå ut själv. Vi får redan som små lära oss att det är farligt samt tänk vad ska andra tänka och tycka? Om det händer något så får en skylla sig själv.

Jag är så less på det synsättet.

Det pratas så mycket om jämlikhet och jämställdhet, därför tog jag ut min rätt att göra precis som män får göra (utan någon direkt reaktion från något håll). Ska det vara på lika villkor ska jag kunna ta ut den rättigheten, så sagt och gjort!

Tänker inte ta på mig någon offerkofta skänkt av patriarkatet. Nej jag är inte heller sk ”lösaktig” för att jag gick ut själv. Jag flörtade garanterat inte med någon eller var ute efter något sexuellt byte. Jag var där för musiken och som sagt ett par öl och det är min förbannade rättighet att få ta del av.

Har ni problem med det så säger jag som texten på min älskade punkjacka ”Fuck off!”

Bli först att kommentera

Välkammad & Jagad

Av , , Bli först att kommentera 2

Är tydligen bandet Tüstnads ny platta som kommer snart. Väntar med spänning på om det är lika hög klass som den första skivan Flätad & Kränkt?

Välkammad Jagad

 Är nästan övertygad om att det kommer vara så. Om ni inte har fattat det än så är detta ett band att hålla ögonen på och följa!

Försvunnen men inte borta

Av , , Bli först att kommentera 5

Tänk er paniken då en ser att evenemanget på facebook för showen Vaudevillle försvann och var spårlöst borta. Teater Mycel fick mängder med meddelande och frågan om det var inställt?

Nej det är inte inställt, vi kör som det var tänkt och nu finns ett nytt evenemang på facebook! :)  

Med det återställt kan vi nu fortsätta jobba vidare med alla förberedelser.

Hoppas vi ses!

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

Om du vill, Vaudeville

Av , , Bli först att kommentera 3

Dock inte när som helst, utan chansen kommer bara den 28/1-17 i Studion på Folkets hus om du det vill säga har hunnit skaffa biljett. Jag har i alla fall lyckan att få träffa nya samt gamla bekanta, en fantastiskt kreativ skara då jag med mina skapelser kommer delta lite här och där…..

Rosa-Nalle-1

Den färgstarka Nalle The Great kommer tjusa oss med komik, trollkonster och boylesque. Foto: Martin Lundström

Ms Mabel

Tänk att få spana in dansdivan Mz Mabels fantastiska spiror ir!

Dud M

Eller en av mina inspirationskällor den sprudlande personligheten dansdivan Dud Muurmand.

Dessa tre är bara ett axplock av sådant jag annars bara fått se på ställen som typ Nalen i Stockholm. Glitter, glamour och fakirkonster är ganska häftigt tycker då jag i alla fall! Tänk att dessutom få en tillfälle att klä sig själv i något som andas Great Gatsby!

Är även lite nervös men tror det kommer gå alldeles utmärkt att mitt hem ska vara bed and breakfast för Nalle + sällskap. Så ja det är en stor och viktig helg för en liten kreatör som jag! Nu borde jag återgå till skapandet av så kallade stilsäkra smycken som ska dukas fram. Så havet av pärlor ska plöjas igenom, en och annan klockkedja ska monteras ihop och en hel del annat måste hinnas fixas.

Ps. här kan du boka/köpa biljett om det finns några kvar Biljettcentrum vaudeville 2017

Varför ta livet av sig…..

Av , , 1 kommentar 8

”Varför ta livet av sig, om en inte får höra snacket efteråt?” – Magnus Uggla

När jag väl får telefonsamtalet har det redan gått alldeles för långt. Jag är det sista en försöker greppa efter i ett rop på hjälp. Så har det varit mer än en gång.

När ska människor sluta med förgörande rykten som sänker andra till den nivån att de vill ta livet av sig? Har vi inte nog med tråkigheter i alla fall? Vår tid här på jorden är ju redan tidsbegränsad. Ingen lever för evigt vad jag vet. Borde vi inte då ta vara på livet bättre? Jo en kan ju tycka det, men tydligen inte.

Allt för många behöver än så länge inte komma i närheten av konsekvensen av deras ryktesspridning/handlingar. Det gör dem skrämmande nog på sätt och vis ovetandes av vad som händer när en sprider rykten. Får inte glömma kategorin som av hämnd startar rykten för att få medlidande. Min fråga är ”Är det värt det?”. Vad ger det mer än kortsiktig tillfredsställelse, jo eventuellt att någon tar sitt liv. Åter igen är det värt det?

Skammen och ensamheten en kan känna när en är sänkt, livslusten så gott som är slut, när en har gett upp hoppet men egentligen inte vill dö, de irrationella tankar/känslor som stormar inombords, är nog mycket att behöva tacklas med. En vill bara få försvinna. Det är då om något, det är viktigt att någon finns där för dig, lyssnar på din verklighet och inte ställer en massa krav eller ifrågasätter. Det finns en tid för sånt men just nu är inte det inte det viktigaste. Det viktigaste är att någon tycker du är viktig nog att ge av sin tid och uppmärksamhet.

Jag är glad över att min vän lever. Den personen vet vart jag finns och att jag är mer än bara en vän i nöden. Så från och med nu tar vi ett steg i taget, en dag i taget… tills livet och glädjen har återvänt.

 

 

1 kommentar

Ur funktion

Av , , Bli först att kommentera 6

Sally är ur funktion det vill säga att jag har kämpat med feber med mera, förmodligen flunsan.

Är nu svag och orkeslös.

Försöker trots det göra så mycket nytta jag kan. Mycket som måste bli klart innan showen Vaudeville den sista helgen denna månad. Ja så tiden är knapp och orken lika så.

Bli först att kommentera