Singlar och insikter.

Av , , Bli först att kommentera 6

Det har fullkomligt haglat tankar och insikter på bara några dygn. Jag har slängts som en smutsig trasa mellan känslorna, utmattning, hopp, förtvivlan och någon sorts förälskelse.

Var väl inte direkt svårövertalad till att gå med i en av FBs singelgrupper efter att gruppägaren varit inne på ett annat singelforum och talat om för mig i ett pm om hans grupp.  Tänkte tja varför inte… det kan inte skada…. Så jag slängde mig in så mycket jag vågade. Öppnade mig för det jag trodde aldrig skulle kunna hända mig igen. Fick kontakt med en fantastisk man. Helt underbar på alla sätt och vis. Han fick mig att till och med prata i telefon vilket jag inte ens gör direkt med mina närmsta vänner. Telefoner och jag har aldrig varit såta vänner direkt.

Sen kom bakslag efter bakslag och nu vet jag inte längre vart jag står? Har ett problem med ett läckage i vardagsrummet som gjort mig ofrivilligt isolerad samt knappt fått någon sömn. Under tiden var jag ute större delen på singelforumet där jag skämtade, flirtade, delade tankar och ibland ifrågasatte, men alltid tog ansvar för det jag skrev. Det uppstod några gånger diskussioner där formuleringarna mellan vissa personer inte var något att önska. Det blev för mycket för gruppägaren som brann av på mig, fast det egentligen handlade om någon/några andra till större delen. I samma veva tyckte jag att nej det här vill inte jag vara en del av, då jag faktiskt blir ledsen och skrev ett litet konstaterande avsked.

BAM! Där fick jag direkt en stämpel i pannan om en offerkofta vilket inte var det som jag avsåg. Det kunde så lätt ha löst sig på ett trevligare sätt om någon hade valt att prata med mig, istället för att anmäla och därmed automatisk kicka ut mig. Varför så bråttom jag var ju redan på väg att lämna? Måste vara jobbigt att inte kunna vänta ett halvt dygn.

Har sedan dess fått någon sorts förklaring som jag godtar till viss del. Skrev på FB ”En tränger sig inte tillbaka in i en gemenskap om en inte får ett du är välkommen tillbaka eller vi saknar dig. För mig är det ganska logiskt. Sådär ja nu kan jag tänka på andra saker…..” Så det jag vet i skrivande stund är att jag befinner mig i någon sorts limbo pga saknaden av de dagliga samtalen med den underbara mannen som jag förmodligen jagade bort då allt även blev för mycket för mig och jag skrev saker i affekt. Det ursäktar inte att jag gjorde hans redan något besvärliga situation jobbigare men det är en förklaring.

Under tiden har jag två val som jag ser det. Antingen bara sitta vänta, inte fungera eller fortsätta med det som håller en vid så gott humör som möjligt trots motgångarna.

” i am just a girl standing in front of a boy asking him to love her”

“få mig att tindra och jag ger dig världen”

Men för att jag ska kunna säga det mer än via text på en singelgrupp eller blogg så vill jag se honom djupt i ögonen och träffas ir

Det vill säga om han fortfarande vill?

Under tiden hittar ni mig arbetandes i ateljén så länge..

 

Ps jag kan inte komma ifrån att åtminstone någon bland singlarna tycker att jag är en jobbig jävel och jag blir uppriktigt ledsen för den personen känner som den gör.

Bli först att kommentera

Kvinnlig rättighet

Av , , Bli först att kommentera 5

Ja igår tog jag ut en rättighet förunnat män men inte kvinnor. Att kunna gå till baren, dricka ett par öl bara för att jag kände för det. Nu tycker ni väl kanske att vadå? Det är väl inget? Men grejen är den att jag gjorde det helt själv. Att som kvinna, får en inte, eller ska en inte, gå ut själv. Vi får redan som små lära oss att det är farligt samt tänk vad ska andra tänka och tycka? Om det händer något så får en skylla sig själv.

Jag är så less på det synsättet.

Det pratas så mycket om jämlikhet och jämställdhet, därför tog jag ut min rätt att göra precis som män får göra (utan någon direkt reaktion från något håll). Ska det vara på lika villkor ska jag kunna ta ut den rättigheten, så sagt och gjort!

Tänker inte ta på mig någon offerkofta skänkt av patriarkatet. Nej jag är inte heller sk ”lösaktig” för att jag gick ut själv. Jag flörtade garanterat inte med någon eller var ute efter något sexuellt byte. Jag var där för musiken och som sagt ett par öl och det är min förbannade rättighet att få ta del av.

Har ni problem med det så säger jag som texten på min älskade punkjacka ”Fuck off!”

Bli först att kommentera

Välkammad & Jagad

Av , , Bli först att kommentera 2

Är tydligen bandet Tüstnads ny platta som kommer snart. Väntar med spänning på om det är lika hög klass som den första skivan Flätad & Kränkt?

Välkammad Jagad

 Är nästan övertygad om att det kommer vara så. Om ni inte har fattat det än så är detta ett band att hålla ögonen på och följa!

Försvunnen men inte borta

Av , , Bli först att kommentera 5

Tänk er paniken då en ser att evenemanget på facebook för showen Vaudevillle försvann och var spårlöst borta. Teater Mycel fick mängder med meddelande och frågan om det var inställt?

Nej det är inte inställt, vi kör som det var tänkt och nu finns ett nytt evenemang på facebook! :)  

Med det återställt kan vi nu fortsätta jobba vidare med alla förberedelser.

Hoppas vi ses!

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

Om du vill, Vaudeville

Av , , Bli först att kommentera 3

Dock inte när som helst, utan chansen kommer bara den 28/1-17 i Studion på Folkets hus om du det vill säga har hunnit skaffa biljett. Jag har i alla fall lyckan att få träffa nya samt gamla bekanta, en fantastiskt kreativ skara då jag med mina skapelser kommer delta lite här och där…..

Rosa-Nalle-1

Den färgstarka Nalle The Great kommer tjusa oss med komik, trollkonster och boylesque. Foto: Martin Lundström

Ms Mabel

Tänk att få spana in dansdivan Mz Mabels fantastiska spiror ir!

Dud M

Eller en av mina inspirationskällor den sprudlande personligheten dansdivan Dud Muurmand.

Dessa tre är bara ett axplock av sådant jag annars bara fått se på ställen som typ Nalen i Stockholm. Glitter, glamour och fakirkonster är ganska häftigt tycker då jag i alla fall! Tänk att dessutom få en tillfälle att klä sig själv i något som andas Great Gatsby!

Är även lite nervös men tror det kommer gå alldeles utmärkt att mitt hem ska vara bed and breakfast för Nalle + sällskap. Så ja det är en stor och viktig helg för en liten kreatör som jag! Nu borde jag återgå till skapandet av så kallade stilsäkra smycken som ska dukas fram. Så havet av pärlor ska plöjas igenom, en och annan klockkedja ska monteras ihop och en hel del annat måste hinnas fixas.

Ps. här kan du boka/köpa biljett om det finns några kvar Biljettcentrum vaudeville 2017

Varför ta livet av sig…..

Av , , 1 kommentar 8

”Varför ta livet av sig, om en inte får höra snacket efteråt?” – Magnus Uggla

När jag väl får telefonsamtalet har det redan gått alldeles för långt. Jag är det sista en försöker greppa efter i ett rop på hjälp. Så har det varit mer än en gång.

När ska människor sluta med förgörande rykten som sänker andra till den nivån att de vill ta livet av sig? Har vi inte nog med tråkigheter i alla fall? Vår tid här på jorden är ju redan tidsbegränsad. Ingen lever för evigt vad jag vet. Borde vi inte då ta vara på livet bättre? Jo en kan ju tycka det, men tydligen inte.

Allt för många behöver än så länge inte komma i närheten av konsekvensen av deras ryktesspridning/handlingar. Det gör dem skrämmande nog på sätt och vis ovetandes av vad som händer när en sprider rykten. Får inte glömma kategorin som av hämnd startar rykten för att få medlidande. Min fråga är ”Är det värt det?”. Vad ger det mer än kortsiktig tillfredsställelse, jo eventuellt att någon tar sitt liv. Åter igen är det värt det?

Skammen och ensamheten en kan känna när en är sänkt, livslusten så gott som är slut, när en har gett upp hoppet men egentligen inte vill dö, de irrationella tankar/känslor som stormar inombords, är nog mycket att behöva tacklas med. En vill bara få försvinna. Det är då om något, det är viktigt att någon finns där för dig, lyssnar på din verklighet och inte ställer en massa krav eller ifrågasätter. Det finns en tid för sånt men just nu är inte det inte det viktigaste. Det viktigaste är att någon tycker du är viktig nog att ge av sin tid och uppmärksamhet.

Jag är glad över att min vän lever. Den personen vet vart jag finns och att jag är mer än bara en vän i nöden. Så från och med nu tar vi ett steg i taget, en dag i taget… tills livet och glädjen har återvänt.

 

 

1 kommentar

Ur funktion

Av , , Bli först att kommentera 6

Sally är ur funktion det vill säga att jag har kämpat med feber med mera, förmodligen flunsan.

Är nu svag och orkeslös.

Försöker trots det göra så mycket nytta jag kan. Mycket som måste bli klart innan showen Vaudeville den sista helgen denna månad. Ja så tiden är knapp och orken lika så.

Bli först att kommentera

Apoteksmonopol eller fri marknad

Av , , Bli först att kommentera 2

Hur ställer du dig till apoteksmonopolets vara eller inte vara? Är du en som förespråkar det var bättre förr? Eller det ska vara marknaden som styr utbudet?

Läste idag Tacka KD för dyra Apotek på Aftonbladet.

apoteksmonopol

”I går avslöjade Dagens nyheter att receptfria läkemedel har blivit dyrare sedan apoteken avreglerades. Nähä, vem kunde tro det?” Ja jag blev inte förvånad. Mina farhågor har besannats och bara de som är i liknande situation förstår hur förödande det blev med att avreglera apoteksmonopolet.

En person skrev ”Förr så var det långa väntetider på apoteket. Det var visserligen ordnat med sittplatser i apoteket. Jag kom många gånger hem irriterad över att betjäningen inte månade om att köerna skulle minska snabbt. Idag så blir jag betjänad direkt. I vår tätort så finns två apotek varav är en i anslutning till mataffären. Det är möjligt att medicinerna har blivit dyrare men jag använder gärna min tid bättre och roligare än att sitta i långa köer.” som kommentar på en vän/bekants timeline på facebook. Reaktionerna blev många från min sida men istället för att ta en diskussion med någon som jag förmodar inte vill, kan eller tänker ändra sin uppfattning, så skriver jag istället detta blogginlägg. (jag blir bara glad om jag har fel om den personen)

Ja jag skulle också gärna vela använda min tid bättre, men istället med diverse svårigheter/funktionshinder så får jag fara runt bland stans alla apotek för att hitta min livsviktiga medicin. Den som dessutom håller på att försvinna för den inte längre är något som tillverkarna anser ger god ekonomisk avkastning. Något egentligt alternativ finns inte. Det jag har i så fall att välja på är feberheta utslag över hela kroppen så att jag vill ta en kniv och skära bort huden, på grund av allergireaktionen av tabletterna, eller så inte ha några tabletter och helt enkelt dö. Underbara val en har va?! Dessutom får jagandet av min medicin min kropp att skrika mer aj än vanligt (har kronisk värk på hela höger sida) och mina diagnoser har triggats så till den grad att jag behöver minst en dag till återhämtning, så att en kan med nöd och näppe fungera. Nej jag ber inte om något medlidande med det är så här min verklighet är utan apoteksmonopol.

Ny hyresvärd igen

Av , , Bli först att kommentera 4

Är inne på det femtonde året boendes på samma adress när det blir så dags igen att byta till den 6:e hyresvärden. Sedan jag flyttade in 2002 var det först Ap fastigheter, sen har det varit Norrporten, Drott, Stena fastigheter, Lerstenen och nu blir det tydligen Rikshem, vad det nu innebär?

Vi är brickor, köp och släng faktorer boendes Umeås variant av miljonprogrammets hyreslägenheter. Orsakerna till att vi bor här är lika många som lägenheterna. Det kan vara för vi trivs i området, har inget annat val (tänker på Umeås bostadsbrist) eller rent utav politiskt. Det spelar ingen roll vilken orsak du har för att bo just här, det viktiga är att du bor här och hur du behandlas.

Bli först att kommentera

Kafka och Försäkringskassan

Av , , Bli först att kommentera 7

Känner som om mitt liv håller på att bokstavligen bli till Kafkas Processen!

Följetongen Försäkringskassan har tydligen skickat ett förslag men på deras sida står ordet beslut (det brev jag aldrig fick) och sedan beslutat om något de inte kan besluta om innan annat beslut för det är i nuläget ett förslag.

Hängde ni med?

Så beslutet som bara är ett förslag har jag inte fått men beslutet som inte kunde beslutas utan beslutet (det som tydligen är ett förslag) har jag fått med beskedet avslag. Är det inte dags att göra om och göra rätt från grunden på denna myndighetskoloss så att detta inte är möjligt?

Bli först att kommentera
Etiketter: