Ekergårds mat & biologi

Oväntad Sverigehyllning I

Screenshot_2018-05-18-19-53-31

Pamela Ronald är en amerikansk växtforskare och genetiker, University of California, Davis. Förutom att hon verkar gilla allemansrätten, ska det nämnas att hon har varit på Uppsala universit. Hon måste ha bra minnen från Uppsala. Så den lokala anknytningen är att vi också är en universitetsstad. Om vi ser till att Umeå är en så säker stad som möjligt, för oss själva och våra gäster, och kanske tar med gästerna ut i skog och mark, gör vi vårt för sverigebilden.

Annars känner jag till Pamela Ronald från boken Tomorrow’s Table: Organic Farming, Genetics and the Future of Food som hon skrev tillsammans med hennes man. Hennes man är en ekologisk jordbrukare och deras tes är att vi måste förena gmo-grödor och ekologiskt jordbruk.

Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>