Ekergårds mat & biologi

Asperger ett hinder för att bli kock?

Innan jul nämnde jag att det hade varit tal om att jag skulle få en arbetsmarknadsutbildning som kock. Det var bestämt att jag skulle gå den. Jag hade till och med fått ett datum för kursstart, nu på måndag den fjärde februari. Så jag har berättat för alla att jag ska börja en kockutbildning på måndag. Har faktiskt också skrivit ett blogginlägg om det, som var tidsinställt att publiceras på måndag. Idag, torsdag, fick jag höra att arbetsförmedlingen, pga min asperger, är tveksam till att jag ska få en arbetsmarknadsutbildning.

När min mamma slutade gymnasiet fick hon höra att hon som hade en medfödd ögonskada inte fick bli lärare. Så går det nog inte till idag? Inom rimliga gränser får väl handikappade idag jobba med vad de vill? Men här är det möjligt att jag, med min diagnos, inte får en arbetsmarknadsutbildning. Nu ska jag inte måla f*n på väggen, jag tror det kommer att ordna sig. Och jag kan förstå hur de tänker. Det är fortfarande irriterade, jag hade ju till och med redan fått ett startdatum.

När jag jobbade med dataregistrering på sjukhuset, sa min chef rätt ut att jag var ”underutnyttjad”. Jo, när jag försöker utbilda mig så dyker det alltid upp problem. Inte konstigt att jag är underutnyttjad om man inte ”får” utbilda sig.

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Diskriminering i allra högsta grad tycker jag det verkar som..
    Du får gärna berätta mer om det här sen!

    Kämpa på och tappa inte modet! :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>