Gustav Didron, kampsportsbloggen

Jonas Hellqvist vs Alan Carlos

Jonas ”Hellraiser” Hellqvist gör comeback i ringen på Battle of Botnia 3, efter en längre tids frånvaro från hetluften. Han får ingen ”smörmatch” vid sitt återtåg för att uttrycka det milt. I andra ringhörnan väntar brassen Alan Carlos, svartbälte i BJJ under Edson Carvalho, tävlandes för GBG MMA. Alan har erfarenhet. Han har mycket fin teknik på backen och har i den disciplinen fina meriter. Han har dessutom otroligt bra sparring på sin hemmaklubb i form av Bruno Carvalho, Assan Nije, Jocke Engberg osv. När man börjar räkna upp vilka länder Carlos har fightats i det senaste åren börjar samlingen flaggor likna ett mindre möte i Förenta Nationerna. Alan har fightats professionellt i Brasilien, Polen, Danmark, Tyskland, Lithauen, Slovenien och Sverige. Hans senaste match var en holmgång i den slovenska organisationen WFC 9 som gick full tid. Han förlorade på domslut mot Marko Drmonjic till slut men visade på vilja stående och riktigt elaka slag från topposition på backen.
Även om undertecknad brukar beskriva att brottas med Jonas Hellqvist alltid påminner om att vara utsatt för ett utdraget övergrepp så är det ingen hemlighet att Hellqvist kommer att föredra att den här matchen utspelas stående. Ett svartbälte i BJJ är ett svartbälte i BJJ. Gör Jonas ett misstag på backen så kommer han att bjudas på en hög slingrande brasilianska lemmar runt sig, och inte på det där bra sättet du minns från ”nattklubben” i Rio. Hellqvists stående färdigheter med sparkar, slag, clinch och knän tillsammans med hans patenterade ”gubbstyrka” är det som talar för honom.
Carlson Gracie lär en gång ha sagt något i stil med ”slår du ett svartbälte på käften så blir han ett brunbälte. Slå honom igen så blir han ett lilabälte” osv… Vi får väl ta fasta på det muchachos…
Lite gamla matcher:
Alan Carlos vs Papy Abedi: vimeo.com/15353680
Hellqvist vs Koivumäki: www.youtube.com/watch

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.