Fullmäktige igen.

Hemkommen från ännu ett fullmäktige så snurrar tankarna lite. Jag får en olustig känsla av att alla dessa möten inte ger så stor effekt som jag önskar. Nåja vi pratar ju om kommunens högsta beslutande organ. Då kan man väl inte säga så eller?…
Den tid jag satt i KSAU så hade man samma ärende i KSAU sedan i kommunstyrelsen och slutligen i fullmäktige. Så nog vandrar ärenden runt och tuggas i varje konstellation.
Men demokratin kostar som ni vet. Men har lite svårt att acceptera trögheten ibland.

I dag var det i alla fall lite kul med debatt om intraprenader bl a .
Ungdomar kom och ställde en fråga om lokal för ungdomsaktivitet. Friskt och bra initiativ att medborgarna jagar på oss "tröga" politiker.
Tycker att Lars Lilja gör ett bra jobb som fullmäktiges ordförande. Tydlig och bra i sina proportioner etc. Fast som jag sa till honom idag så är det nog bra med en liten ärendebeskrivning inför de olika ärenden vi har på agendan. Det är ju faktiskt folks som kommer och lyssnar och de har ju inte varit med och tuggat samma sak i flera gånger. Lars höll med. Tror det är viktigt för demokratin att vi får intressant fullmäktige så medborgare kommer och ställer frågor. Så jag ska fundera till och komma med fler förslag som kan vitalisera fullmäktige framöver.

Lite roligt var det när man glömt ordförandeklubban på kommunhuset och Calle Palms hammare fick tjäna som klubba. Så nu kan jag ståta med att fullmäktiges ordförandeklubba har klubbat på mitt fritidshus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.