Äntligen!

Äntligen finns det hopp att vi får se en ny skatteutjämning. Ni som följde media i går hörde att finansutskottet nu tar tag i frågan på allvar.

Det är så här att både KD och C har drivit på i denna fråga men bromsas av ett visst parti så man har inte kommit fram den vanliga vägen. När vi nu ser att vi får stöd av oppositionen så tar nu alltså finansutskottet taktpinnen och driver fram frågan till avgörande.
 
Bengt Germundsson (KD) har varit ordförande i kommittén som lämnat ett enigt förslag. Alltså alla partier var eniga och jag tror att det aldrig hänt tidigare. Så det borde varit fullt möjligt att få igenom frågan snabbt. Men det är alltså M som har varit tveksamma när gruppens förslag har lagts fram.
 
Varför är man då kritisk. Jo det förslag som nu alltså finansutskottet puffar på är ett mer rättvist förslag än det nu rådande. Det innebär att de rika Stockholms kommuner inte får samma utjämning som tidigare och de som ligger sämre till får alltså mer. Ett mer rättvist system helt enkelt. Och man kan tänka sig de M-styrda kommunerna runt Stockholm har påverkat sin partiledning att stoppa förslaget. Men nu kommer det med stor säkerhet att gå igenom vilket är bra.
 
Vår riksdagsledamot från Västerbotten Anders Sellström är en av pådrivarna i finansutskottet och han är vårt partis ekonomiske talesperson. Han säger: – Som kristdemokrat är jag glad över att regeringen till hösten kommer att lämna en proposition i frågan om utjämningssystem för kommuner och landsting. Ett nytt utjämningssystem innebär att skevheter och orättvisor som idag finns mellan olika kommuner tas bort.
 
Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.