Vilka upplevelser!

Så är ordningen återställd. I natt kom vi hem från två fantastiska veckor i Israel.

Så veckan börjar med kommunstyrelsen på måndag, tisdag är det vård och omsorgsnämnd, och på torsdag åker jag iväg igen, men detta gång bara till Stockholm. Mellan detta ska nu vallistorna beställas hos valmyndigheten och eftersom det finns kristdemokrater i alla länets kommuner (vilket jag är stolt över) är det 19 valsedlar som ska stansas in, korrekturläsas etc. Så det är bara att hugga i.

Men kan inte låta bli att nämna lite vad vi varit med om. Tror inte att jag någon gång varit med så mycket under två veckor fast jag rest en hel del genom åren. Israel är verkligen fascinerande på många sätt och har du inte varit där så kan jag starkt rekommendera en resa.

Vi har åkt runt i hela norra Israel och sedan ner till Jerusalem några dagar och till Betlehem. I Eilat har jag varit tidigare så det innebär att jag varit över en stor del av landet och jag tror jag har bloggtexter och bilder för hela året.

Att på hotellen åka hiss under sabbaten, eller att se judarna inför sabbaten vid västra muren, eller att vandra i öknen och bada i Davids källa med rent o klart vatten rakt ur berget, eller att åka buss med soldater med skarpladdade vapen genom de olika A, B o C zonerna på Västbanken. Och jag kan inte för mitt liv förstå hur det finns folk inom vänsterrörelsen som kan försvara det ageranden som händer här av t ex Hamas.

Lägg till att följa en guide med skarpladdad pistol i högsta hugg till vårt beskydd eller att stå vid Golanhöjderna och höra hur man bombar för fullt i Syrien medan vi lugnt kan åka vidare men med en klump i magen när man vet vad bomberna som detonerar åsamkar av lidande. Eller, eller osv….. återkommer med all sannolikt till en del av upplevelserna.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.