Hantering av avfall -viktig för miljön!

Man blir glad då ens tankar och politiska ageranden blir verklighet.

Ni som följt denna blogg ett tag vet att jag skrivit om en motion som vi Kristdemokrater lämnade in för nåt år sedan om lågenergilampan. Jag menar att många inte har möjlighet att åka till återvinningscentralen för att lämna sina lampor. Den vanliga lampan ska inte heller lämnas i soporna men ännu värre är det med lågenergilampan som innehåller kvicksilver.

Motionen mynnade ut i att få bättre tillgång att lämna sina lampor i samhället vid återvinningsstationerna. Och det ser vi nu här ovan på bilden att nu kan du lämna dina lampor och små elavfall när du lämnar din påse med kartonger och plast och plåtburkar i samband när du åker och handlar.

Så nu funkar det bra att samla sitt avfall här i Vännäs. Nu återstår bara en sak som vi önskar inom området och det är att vi även har en brun tunna så man kan sortera matavfallet ifrån det andra avfallet. Det var en av orsakerna vi ska nej till vägning innan vi har den möjligheten. Det tyckte inte majoriteten och vägning är nu införd. Återkommer i den saken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.